Umilință pentru George Simion! Ce a pățit liderul AUR în timpul unei manifestații? A venit de nicăieri

În cadrul manifestației din Piața Unirii, s-au strâns atât suspinători, dar și contestatari ai formațiunii. Aici, un tânăr s-a apropiat de George Simion, în timp ce acestea discuta cu oamenii.

Tânărul respectiv l-a stropit cu cerneală pe copreședintele AUR, înainte de fi scos rapid de forțele de ordine din mulțime. Trebuie menționat că acesta urmează să fie audiat de polițiști.

S-au adunat peste 1.000 de oameni

De asemenea, amintim că s-au adunat luni peste 1.000 de oameni în Piaţa Unirii, atât membri şi simpatizanţi AUR, dar şi contestatari ai formațiunii, membri ai unor asociaţii civice ieşene.

Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi „AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşul“, „AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi „Moldova spune nu extremismului“.

Mai mult, reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii. Totuși, atmosfera din centrul oraşului a fost tensionată, deoarece au existat discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid. Trebuie menționat că autoritățile nu au organizat manifestări oficiale la Iaşi de Ziua Unirii din cauza numărului în creştere a cazurilor de COVID-19.

Cu cine s-a întâlnit anterior George Simion?

Anterior, primarul din Cluj, Emil Boc, a avut parte de o întâlnire surprinzătoare cu liderul AUR, George Simion. În urma întâlnirii, Emil Boc a ținut să sublinieze că „acest fel de discuție trebuie să continue”, deoarece „lipsa discuțiilor naște monștri” atât în politică, cât și în viață. Mai mult, primarul din Cluj a surprins, după ce a recunoscut că a fost de acord cu George Simion în cazul anumitor subiecte.

„Am avut o discutie decent-rezonabilă. Eu sunt un adept al dialogului chiar cu persoane cu care nu sunt de acord sau care nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord. Să fie știut că suntem de acord că nu suntem de acord privind unele lucruri. Cum este procesul de vaccinare unde avem viziuni diferite, dar ne respectăm punctele de vedere.

Avem și multe lucruri care sunt comune. Printre acestea, susținerea valorilor naționale și a interesului național și a tot ce înseamnă perspectiva națională într-o Europă formată dintr-un concept al națiunilor care nu presupune dispariția valorilor naționale și topirea indentităților naționale. Sunt total de acord și am susținut și voi susține acest lucru.

Sunt teme pe care colaborăm și evident sunt teme unde ne exprimăm punctele de vedere în arenă, chiar dacă sunt diferite și cădem de acord că nu suntem de acord. Și acesta este cel mai important lucru, că orice formă de susținere a opțiunilor noastre, oricare ar fi ele, trebuie să se desfășoare în cadru democratic. Și aici am fost amândoi de acord, indiferent ce susținem, că aceste forme de susținere trebuie să respecte statul de drept, să respecte drepturile oamenilor, principiul non violenței și o abordăre instituțională”, a declarat Emil Boc pentru Napoca FM.