„Ne-am asumat că sprijinim angajatorii și salariații acestora în această perioadă grea și o facem cu simț de răspundere în continuare. Încă plătim șomajul tehnic în domeniile restricționate dar și suma de 41,5% din salariul angajaților. Pentru acesta din urmă, am finalizat în numai câteva zile, după rectificarea bugetară, plățile aferente lunii iunie și am început deja procesarea cererilor și plățile aferente lunii iulie.

Urmează, însă, o nouă etapă în stimularea pieței muncii, în sensul păstrării locurilor de muncă, prin intermediul celor mai recente măsuri adoptate în Guvern la propunerea MMPS: kurzarbeit – timp flexibil de muncă, sprijin pentru zilieri, sprijin pentru lucrătorii sezonieri, sprijin pentru telesalariați.

Lucrăm la metodologia de aplicare a acestor măsuri astfel încât să fie ușor de accesat, fără multă birocrație (trebuie, totuși, să cerem minime informații/documente prin care să se verifice îndeplinirea condițiilor de eligibilitate menționate în actele normative), fără pierdere de timp pe drumuri, folosind doar sistemul online. În acest sens, ordinele de ministru pentru stabilirea ultimelor detalii metodologice sunt disponibile pe site-ul MMPS, spre consultarea oricui este interesat. Toate observațiile sau sugestiile de completare sunt analizate și luate în considerare.

• Ordin privind sprijin pentru telesalariați.

• Ordin privind timp flexibil de muncă
• Ordin privind sprijin pentru activități independente
• Ordin privind sprijin pentru zilieri
• Ordin privind sprijin pentru lucrătorii sezonieri„, a scris ministrul Violeta Alexandru pe Facebook.

Violeta Alexandru, anunț despre alocațiile copiilor

Miercuri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că totul este în grafic și alocațiile mărite vor ajunge la timp la copii.

„Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații”, a scrie Violeta pe facebook.

Totodată, aceasta nu a ratat ocazia și a comentat la adresa social democrațiilor, cărora le-ar fi plăcut enorm ca banii să fie livrați cu întârziere, chiar dacă asta i-ar fi afectat pe oameni, doar pentru a avea motiv să atace Guvernul PNL și să mai câștige niște puncte electorale.