„Percepţia PSD, după aproape un an de guvernare PNL s-a schimbat foarte mult. Au reuşit să piardă aproape 80% din locurile de muncă. Datoria publică a crescut. ŞI asta fără să apară nişte autostrăzi, fabrici construite, să aibă măcar un singur proiect cu semnătura celor de la PNL.

Noi am avut o creştere economică între 5 şi 7%, fiind pe primul loc în UE. La ora actuală suntem la coada clasamentului european, iar deficitul a ajuns la 9%. S-au împrumutat de 5 ori mai mult decât s-a împrumutat guvernarea PSD. Nici măcar nu vin să ne spună pe ce au cheltuiţi aceşti bani. Eu am denumit Guvernul Orban Guvernul o să, pentru că tot auzim că o să vină ventilatoare.

Nu a venit niciunul. O să se dea măşti, o să se relanseze economia. O să crească alocaţiile, o să se dubleze. Nu s-au dublat. O să se se crească pensiile cu 40%. Evident că dacă ne uităm pe lege o să constatăm că e o scădere de 26% a pensiilor. Ni se tot spune că Legea pensiilor nu e sustenabilă”, a transmis Lia Olguţa Vasilescu în cadrul Congresului PSD de sâmbătă.

Dublarea alocațiilor copiilor

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a adăugat că PSD a dublat anul trecut alocațiile copiilor „ca urmare a unui amendament PNL, foarte prost făcut”.

„Alocaţiile copiilor noi le-am dublat anul trecut, ca urmare a unui amendament PNL, foarte prost făcut. Am corectat amendamentul dar nici prin cap nu ne-a trecut să atacăm la CCR sau să nu plătim. Am mers la Guvern şi am găsit soluţii pentru dublarea alocaţiilor. Ei de ce nu au făcut-o? Cred că trebuie să răspundă la întrebare, cum ar trebui să răspundă şi la multe alte întrebări”, a adăugat Lia Olguţa Vasilescu în cadrul Congresului PSD.

Trebuie menționat că pentru şefia PSD candidează Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici.