Taiwan se pregătește temeinic! A achiziționat noi corvete

Jurnaliștii de la site-ul 19fortyfive.com sunt de părere că Taiwan nu ar putea opri o invazie chineză. Cu toate acestea, spun ei, Taiwan ar putea face în așa fel încât Beijingul să plătească foarte mult pentru invazie. Sursa anterior menționată a venit și cu un scenariu în acest sens.

Scenariul

La adăpostul întunericului, o flotă de nave de asalt de tip amfibie a pornit din China către Taiwan. Este o noapte caldă de vară, iar navele trebuie să acopere aproape 200 de kilometri de ocean deschis.

Plecarea navelor s-a desfășurat fără nicio problemă. Elementele avansate de recunoaștere ale Marinei Armatei de Eliberare Populară ( People’s Liberation Army Navy sau PLAN) nu detectează o activitate însemnată în strâmtoarea Taiwanului. În acest context, PLAN este sigură că flota va rămâne nedetectată. Asta până când o conversație discordantă se aude de la radio.

Cu toate că vocile sunt neclare, amiralul marinei chineze din fruntea flotilei consideră că subalternii săi anunță primele angajamente ale nopții.

Când amiralul cere mai multe detalii despre pozițiile și puterea taiwanezilor, acesta nu primește niciun răspuns. Acesta habar n-are de faptul că elementele sale de recunoaștere au fost lovite de o duzină de corvete taiwaneze.

Clasa Tuo Chiang

Dacă Marina Armatei de Eliberare Populară ar fi lansat un atac amfibiu asupra națiunii insulare Taiwan, este puțin probabil ca Taipei să fi rezistat mult timp, cu atât mai puțin să-l învingă pe vecinul lor mult mai mare și mai puternic.

Din cauza faptul că un război între China și Taiwan ar fi unul dezechilibrat din punct de vedere al dimensiunilor țărilor, Taiwan s-a decis să investească în 12 corvete silențioase și de mare viteză, de tip Tuo Chiang.

Clasa Tuo Chiang este adaptată pentru lupta care ar putea avea loc în Strâmtoarea Taiwan, luptă care s-ar putea da împotriva unui inamic mult mai puternic.

Cu puțin sub 200 de picioare în lungime, corvetele nu sunt deosebit de mari. Acestea sunt, în schimb, capabile să sprinteze la 45 de noduri datorită designului lor de carenă de catamaran care minimizează rezistența hidrodinamică. Având mai multe tipuri de rachete anti-nave proiectate în mod indigen, precum și rachete anti-aer, un sistem de arme apropiat și lansatoare de torpile duble, clasa Tuo Chiang este înarmată și până-n dinți.

Una dintre cele mai formidabile caracteristici ale clasei este secțiunea transversală a radarului, care este puțin observabilă, o măsură a silențiozității navei. Deși ar fi puțin probabil să fie complet nedetectabilă, nava ar putea să devină una cu marea.

Recent, Marina Republicii Chinei a acceptat prima dintre corvetele îmbunătățite din clasa Tuo Chiang, cu sisteme de misiune îmbunătățite și încărcarea armelor.

Sursă foto: Dreamstime