Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea până pe data de 8 martie. Temperaturile din această perioadă continuă să surprindă, iar în anumite regiuni ale țării ne putem bucura de maxime de până la 20 de grade Celsius. Însă, meteorologii spun că vremea va lua o întorsătură neașteptată, iar un val de frig va lovi România.

Prognoza meteo din fiecare regiune a țării

În Banat

În această regiune, locuitorii se vor putea bucura de vreme caldă, cu maxime cuprinse între 16 și 18 grade Celsius. Însă, spre finalul primei săptămâni din martie, vremea se va răci treptat, ajungând la temperaturi cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 14 grade Celsius. Noaptea, temperaturile se vor situa între 2 și 4 grade. De asemenea, se vor semnala precipitații pe aproape tot parcursul intervalului.

În Crişana

La începutul săptămânii temperaturile vor atinge maxime de 16 grade Celsius, iar ulterior vor scădea semnificativ, ajungând la doar 6 grade Celsius, ca mai apoi mercurul din termometre să urce până la 12 grade Celsius. Temperaturile minime vor varia între -2 și 6 grade Celsius. Se anunță și precipitații mai pe tot parcursul intervalului.

În Transilvania

Vreme deosebit de caldă în primele trei zile din intervalul menționat, iar maximele vor ajunge și la 16 grade Celsius. În ultimele zile din februarie, vremea să va răci considerabil, ajungând la temperaturi de maxim 6 grade Celsius. Însă, procesul de încălzire continuă, începând cu luna martie. Astfel, maximele vor ajunge la 12 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 0 și 4 grade Celsius. Temporar, vor fi precipitaţii în aproape toate zilele.

În Maramureş

În această regiune, vremea va fi caldă de asemenea, cu temperaturi ce vor atinge 12 grade Celsius. Și aici, vremea se va răci considerabil pe 27 și 28 februarie, înregistrând maxime cuprinse între 4 și 6 grade Celsius. Începând cu martie, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor urca până la 12 grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 4 grade Celsius. Precipitațiile își vor face apariția pe tot parcursul intervalului.

În Moldova

Primăvara vine mai repede decât se așteptau locuitorii acestei regiuni. La sfârșitul lui februarie se vor înregistra temperaturi de 18 grade Celsius, însă vor scădea ulterior, ajungând până la maxim 7 grade Celsius. În prima săptămână din martie, mercurul va urca în termometre și va atinge maxime de 14 grade Celsius. Noaptea temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius. Temporar vor fi condiții de ploaie.

În Dobrogea

Temperaturile continuă să fluctueze. Câteva zile mai cald, câteva zile mai frig. Astfel, la sfârșit de lună, maximele vor atinge 10 grade Celsius, iar din luna martie se vor situa în jurul valorii de 16 grade Celsius. Minimele se vor situa între 2 și 8 grade Celsius. Regimul pluviometric va fi în general deficitar.

În Muntenia

Vreme deosebit de caldă față de specificul acestei perioade. În zilele de 26 februarie, 1 martie și în perioada 4-6 martie, temperaturile vor fi cuprinse între 14 și 16 grade Celsius. În restul perioadei, maximele vor atinge 12 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, iar probabilitatea de precipitații este destul de ridicată.

În Oltenia

Cu excepția zilelor de 27 și 28 februarie, când temperaturile se vor situa între 7 și 11 grade Celsius, vremea va fi mult mai caldă față de specificul acestei perioade. Maximele vor atinge chiar și 18 grade Celsius, iar minimele ajung până la 6 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată mai pe tot parcursul intervalului.

La munte

Și la munte se anunță vreme caldă, cu temperaturi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între -10 și 0 grade Celsius. Temporar, vor fi precipitaţii în aproape tot intervalul