Nicuşor Dan şi Traian Berbeceanu se întâlnesc cu reprezentanţii magazinelor din Capitală pentru a discuta despre noile măsuri anti-covid care urmează să fie impuse. Decizia a fost luată în contextul în care cazurile de coronavirus au înregistrat o creștere alarmantă.

Mai exact, în ultima săptămână, Bucureştiul a raportat 10.697 de cazuri noi COVID-19, iar potrivit GCS, incidenţa cazurilor COVID-19 la Bucureşti era joi de 6,76 la mia de locuitori, Capitala fiind depăşită doar de judeţele Constanţa şi Ilfov.

În acest context, autorităţile caută soluții pentru ca răspândirea virusului să fie încetinită. Printre decizile luate de primarul general și prefectul Capitalei, se pare că autoritățile își doresc să limiteze cât mai mult aglomerația din magazine.

Totodată, este luată în calcul și interzicerea folosirii coșurilor de mână la cumpărături pentru a limita contactul dintre cumpărători și răspândirea coronavirusului.

„Împreună cu Primarul General, domnul Nicușor Dan, se va realiza, în cursul zilei de vineri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire cu reprezentanții marilor complexuri comerciale și supermarketuri, cu scopul impunerii respectării de către aceștia a normelor și a măsurilor dispuse în ceea ce privește triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, crearea de circuite de acces și defluire, limitarea accesului clienților în funcție de suprafața spațiului comercial, în scopul evitării aglomerării”, a transmis Prefectura Municipiului București.

Controale în masă în Capitală

În același timp, prefectul Capitalei a anunţat că în perioada următoare se vor intensifica controale în privința modului în care sunt respectate regulile.

La rândul său, Raed Arafat a vorbit și el despre situația alarmantă din Capitală. Șeful DSU a precizat în şedința de Guvern de vineri dimineaţă că situația cazurilor Covid-19 din Capitală este una dificilă și este nevoie de o intensificare a măsurilor.

„O să avem o presiune mai mare pe zona medicală în București și zone limitrofe. Cu domnul Tătaru vom avea o ședință cu managerii de spitale. Am vorbit de intensificarea măsurilor.

DSV-ul urmărește situația. Incidența nu-i singurul factor de urmărit. Colaborarea populației române este cea mai importantă. În ultimele zile am distribut oxigenul la spitale. 500 de generatoare finalizăm să livrăm azi sau mâine”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.