Vești proaste pentru bucureșteni, Nicușor Dan a vorbit despre problema apei calde din Capitală. El a subliniat faptul că nu a spus că va rezolva problema apei calde în București instant.

Totodată, el a menționat că singura sa promisiune a fost că se va acționa rapid în cazul avariilor, iar Primăria va fi mult mai receptivă în a le răspunde oamenilor la telefon pentru a afla de ce nu au apă caldă sau căldură.

„A fost o campanie electorală dificilă, dar niciodată nu am spus că din secunda în care o să preiau mandatul, iar asta s-a întâmplat în urmă cu o lună jumătate, o să se rezolve instant chestiunea apei calde.

Tot de am promis a fost că, în situația în care o să fie avarii, și am spus că o să fie sute de avarii, o să acționăm cât se poate de repede și că o să fim mult mai receptivi în a răspunde la telefon oamenilor care încearcă să afle de ce nu au căldură și apă caldă”, a declarat Nicușor Dan.

O problemă neglijată

În același timp, primarul Capitalei susține că problema apei calde a fost total neglijată în ultimii ani, iar banii alocați nu au fost suficienți.

„Eu sunt un om serios, sunt în spațiul public de 10 – 15 ani, niciodată nu am spus că voi face ceva ce nu se poate face. Din păcate, s-a neglijat problema aceasta, în special în ultimii ani. Nu s-au alocat bani și toți banii s-au dus pe o parte din subvenții și atunci calitatea rețelei de apă caldă s-a redus, în sensul că găurile au crescut și am ajuns să pierdem tot mai multă apă.

Pierzând mai multă apă, scade presiunea și nu mai ajungem la temperatura pe care noi o punem”, a mai precizat Nicușor Dan.