Furnizarea agentului termic este deficitară în sute de imobile din Capitală, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Companiei Termoenergetica, după cum transmite Agerpres.

În marea majoritate a cazurilor, alimentarea deficitară este determinată de parametrii insuficienţi de furnizare a agentului termic.

În plus, în Sectorul 2, furnizarea apei calde şi a căldurii au fost oprite la mai multe blocuri de pe Bd. Chişinău, str. Diham, str. Pescăruşului, Aleea Codlea, str. Cernăuţi, str. Carei, Bd. Basarabiei, în urma unor avarii la reţeaua primară.

În Sectorul 3, furnizarea apei calde şi a căldurii este deficitară, din cauza parametrilor insuficienţi CET Sud. În plus, tot în Sectorul 3, din cauza unei avarii a fost oprită furnizarea apei calde şi a căldurii la blocuri de pe Intrarea Părului, Intrarea Complexului, str. Papiu Ilarian.

Mai multe blocuri de pe Şoseaua Berceni au rămas fără apă caldă şi căldură, în urma unei avarii care ar urma să fie remediată în cursul nopţii de joi spre vineri. Altă avarie a dus la întreruperea încălzirii pe str. Dunăvăţ, Şos. Sălaj, str. Teliţa, Aleea Pricopani (Sectorul 5).

Potrivit unei statistici realizate de către Termoenergetica, în cursul zilei de marţi, furnizarea serviciului de termoficare a fost oprită, pe diferite intervale, pentru 164 de blocuri, iar 357 de puncte termice sau module termice au avut o funcţionare deficitară.

Declarația premierului interimar la Comandamentul de iarnă

Premierul interimar Nicolae Ciucă, prezent miercuri la Comandamentul de iarnă desfăşurat la MAI, a punctat că sunt luate toate măsurile pentru „asigurarea resurselor – atât de gaze naturale, cât şi de cărbune”.

„Şi, de asemenea, s-au luat măsurile necesare pentru aducerea apei la temperatura necesară în reţeaua de distribuţie a ELCEN-ului de la Bucureşti, ceea ce înseamnă că în seara aceasta, în noaptea aceasta, vom avea apa la temperatura necesară şi distribuţia va putea să fie reluată în Capitală”, a susţinut premierul interimar Nicolae Ciucă.