Lia Olguța Vasilescu a explodat după ce a fost criticată că municipalitatea a trecut în prim-plan numele ei, deasupra lui Nicolae Romanescu (1899-1899), întemeietorul parcului, și pe al actualului edil, Mihail Genoiu (2017-…), deasupra lui Ulysse Boldescu (1890-1894).

„Văd o întreaga isterie la unul dintre contracandidații la primărie, fiindcă numele meu apare pe o plăcuță unde e si primarul Nicolae Romanescu. N-am cerut, n-am știut și puțin îmi păsa dacă numele meu apărea pe undeva. Nu mă ajută numele lui Romanescu să câștig vreun vot la Primăria Craiova, așa cum nu m-ar ajuta nici Mihai Viteazul, Frații Buzești sau Baba Novac. Posibil însă să mă ajute faptul că, la peste 100 de ani de la construcția parcului, am fost primarul care l-a reabilitat.

Înțeleg din comunicatul Primariei Craiova că primarii au fost puși în ordine cronologică, pe un rând cei din vechime, pe altul cei recenți. Și înțeleg că mai sunt trei plăcuțe cu numele lui Romanescu necompletate, pentru următorii trei primari ai Craiovei, indiferent de cum îi va chema.

Cu siguranța individul care face gălăgie nu va fi acolo, fiindcă e greu să depășească alți trei competitori care sunt înaintea lui in preferințele electoratului. Cu atacuri de genul acesta nici nu are vreo șansă să mai avanseze în top. Și-a stors creierii cu unul care e într-un minister după ce i-a făcut vânt Radu Preda de la Senat pentru că era încurcă lume, cu altul care face spectacole de prost gust, pe banii statului, cu travestiti care cer demolarea catedralelor și cu unul scăpat de la balamuc și doar asta au produs? Cred ca sunt șanse mari să rateze și locul patru. Posibil să apară unul mai inventiv..”, a scris Olguța pe pagina sa de Facebook.

Trebuie menționat că Parcul „Nicolae Romanescu” este al treilea parc natural de pe teritoriul Europei de Est. In Romania, este al doilea parc ca dimensiune, dupa Herastrau din Bucuresti.