Fostul ministru al Muncii în guvernarea social-democrată, Lia Olguța Vasilescu, a ieșit sâmbătă din nou la atac împotriva omologului său liberal, Violeta Alexandru.

Încă o dată, mărul discordiei se dovedește a fi chestiunea pensiilor, mai precis graficul recalculării acestora.

”În care grafic vă încadrați voi?”

”Presa: „Când începeți recalcularea tuturor pensiilor, conform noii legi?”
Violeta Alexandru: „Suntem în grafic!”
În care grafic vă încadrați voi? Că recalcularea pensiilor trebuia să înceapă la 1 ianuarie 2020! Adică acum 6 luni! Cât de defazați sunteți…”, a scris Lia Ogluța Vasilescu sâmbătă pe Facebook.

În ceea ce privește majorarea pensiilor, actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri la România Radio Actualități:

”Suntem conştienţi de dificultăţile pe care pensionarii le au, oameni în vârstă, oameni care au nevoie de medicamente, care au anumite cheltuieli suplimentare unei persoane active sau unei persoane tinere.

Prin urmare, ne dăm seama de acest lucru, nu suntem rupţi de realitate şi vom face, bineînţeles, de aşa manieră încât să avem resursele pentru creşterea pensiilor, însă o decizie în acest sens se va lua public, cu totul transparent, explicând oamenilor, în funcţie de evaluarea încasărilor la buget şi a situaţiei bugetului în acest moment.

”Nu vrem să păcălim oamenii”

Oricum, dorinta noastră, dacă-mi permiteţi o completare, este să nu păcălim oamenii.”, a spus Alexandru la Radio România Actualități.

”Dacă PSD îşi dorea să crească pensiile, o făcea imediat de la intrarea în vigoare a legii şi o făcea într-o situaţie de stabilitatea economică. Astăzi, suntem într-o situaţie cu mult mai delicată. Dorinţa noastră este să avem o proiecţie de creştere a acestor pensii şi pentru anii viitori.

Este uşor să iei o decizie de azi pe mâine. Cel mai uşor este să promiţi şi să nu faci. Este o responsabilitate pe care noi o avem, să fie o creştere a pensiilor nu numai în acest an, ci şi în anii următori, deci să fie o creştere sustenabilă, în condiţiile în are efectele acestei crize probabil se vor resimţi şi nu numai luna viitoare, ci şi în bugetul şi încasările pe anul viitor, aşa cum ne arată economia şi cum primim semnalele”, a mai spus Violeta Alexandru.