Premierul Ludovic Orban nu a vrut să comenteze afirmațiile făcute de Eugen Teodorovici. Acesta a prezentat un tablou sumbru al unor măsuri de austeritate pe care ar avea de gând să le ia actualul guvern liberal.

„Eu nu comentez prostiile pe care le spune un caraghios care și-a bătut joc de finanțele publice în ultimii ani”, a declarat la Digi24 premierul Ludovic Orban. „Toate măsurile pe care le-a luat guvernul  – și le-a luat în niște condiții extrem de dificile și într-un timp extrem de scurt – au fost măsuri obligatorii, pentru că ele sunt dictate de legi aflate în vigoare care n-au fost respectate de guvernul PSD. Ele sunt dictate de contracte pe care guvernul PSD le-a angajat și care contracte trebuie respectate”, a punctat Ludovic Orban.

„Deciziile pe care le-am luat privitoare la buget sunt dictate de drepturi ale românilor care n-au fost respectate în modul în care a fost alcătuită Legea bugetului de stat de către guvernul PSD. De asemenea, noi a trebuit să ținem cont de toate hotărârile judecătorești care afectează bugetul și care trebuiau onorate. Toate măsurile luate de guvernul PNL au fost măsuri pe care PSD nu le-a luat”, susținut premierul Orban.

Previziunile sumbre ale PSD

Eugen Teodorovici a declaratcă executivul nu are în vedere majorarea pensiilor și salariilor, în contextul în care nu sunt prevăzute creșteri în bugetele pe următorii trei ani în acest scop. Fostul ministru de finanțe susține că punctul de pensie nu va fi majorat. De asemenea, el a acuzat că PNL îi minte și pe bugetari atunci când susține că le vor crește salariile. Senatorul PSD a mai anunțat că, în cazul în care Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020, atunci PSD va sesiza CCR. El a adăugat că partidul nu se teme să depună o moțiune de cenzură, dacă executivul are o astfel de acțiune.