Se închide Bucureștiul?! Anunțul făcut de un apropiat al lui Ludovic Orban care a vorbit despre posibilitatea carantinării Capitalei. Consilierul premierului, Virgil Guran, a declarat, duminică, în exclusivitate la Antena 3, că deși rata de infectare a depăștit 3 la mia de locuitori, se încearcă evitarea carantinării Bucureștiului.

„Mâine va fi Comitetul pentru situații de urgență în București și se vor anunța măsurile care se vor lua, dar oricum, în concordanță cu hotărârea de guvern care spune clar cam ce măsuri trebuie să fie luate și că aceste măsuri se aplică în 48 de ore de la apariția situației respective. (…)

În momentul de față se încearcă evitarea carantinării Capitalei, pentru că așa cum am mai spus Capitala este foarte importantă din punct de vedere economic, din punct de vedere social, al coordonării administrative a țării și s-ar aduce un prejudiciu economic și din alte puncte de vedere foarte mare și ne-ar afecta foarte mult”, a arătat Virgil Guran.

Rata de infectare cu coronavirus a depăşit, duminică, 3 la mia de locuitori, ajungând, mai exact, la 3,02

Trebuie menționat că Bucureștiul a înregistrat duminică cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, respectiv de 3,02, potrivit raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit cifrelor, Bucureștiul ar urma să intre în scenariul roșu, ceea ce ar presupune inclusiv închiderea şcolilor.

Duminică au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, şi 60 de oameni au murit.

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție.

În cazul în care se ajunge la depăşirea pragului de 3 infectări la 1.000 de locuitori, atunci masca devine obligatorie în toate spaţiile publice. Totodată, școlile intră în scenariul roşu și toate cursurile se ţin online. Restaurantele, teatrele şi cinematografele urmează a fi închise. Măsurile ar urma să se ia pe o perioadă de 14 zile, apoi să se facă reevaluări.