Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Ministerul va adapta structura anului școlar în funcție situația epidemiologică actuală, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să fie pe primul loc.

De menționat este faptul că precizările ministrului vin cu doar o oră înainte ca șeful statului să anunțe ce restricții vor intra în vigoare. Pe de altă parte, varianta închiderii tuturor școlilor este și ea luată în calcul în contextul în care situația epidemiologică nu se va modifica.

Ministrul Educației susține că toate variantele se iau în funcție de numărul persoanelor vaccinate și de situația sanitară.

„Toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Amintim fapatul că miercuri, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, este programată o ședință de lucru privind gestionarea pandemiei de COVID-19, în care se vor lua măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19.

Klaus Iohannis anunță noi măsuri restrictive

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va participa la întrevederea cu președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Florin Cîțu și de miniștrii Cseke Attila – Sănătate, Lucian Bode – MAI. La întâlnire vor mai fi prezenți Raed Arafat – șef DSU, Adriana Pistol – INSP și Valeriu Gheorghiță – președinte CNCAV.

Totodată, în cursul zilei de marți, Klaus Iohannis a decis această ședință de urgență. Șeful statului a vorbit despr cel mai negru bilanț al pandemiei, dar și despre sutele de decese care au fost raportate în doar 24 de ore.

„574 nu este un simplu număr. Sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care în urmă cu doar câteva săptămâni se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimi și disperarea celor care le plâng noaptea”, a spus Klaus Iohannis.

„Oameni care-i pierd pe cei care îi iubesc fără să mai apuce să își ia rămas bun. Oameni care îngroapă acum alături de cei dragi și o parte din sufletul lor. 1805, nu este un simplu număr, sunt 1805 de români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer. Toate acestea, 18.863 de îmbolnăviri, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de Terapie Intensivă. Și sunt doar abordările zilei de astăzi.

Cauzele sunt multiple, dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să depășim această mare cumpănă. Cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ceea ce trebuia până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți cei responsabili de gestionarea pandemiei, pentru impunerea de noi măsuri restrictive care pot amâna răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este salvarea vieților și protejarea sănătății celor vulnerabili”, anunța președintele marți seară.