Se închid iar școlile! Noua tulpină de COVID impune reguli dure. Țara care a decis să ia această decizie este Marea Britanie. Aici, Guvernul britanic a anunțat închiderea şcolilor primare din Londra, în următoarele două săptămâni, din cauza noii tulpini de coronavirus.

Măsura luată de Guvernul britanic în ceea ce privește închiderea tuturor şcolilor primare din Londra, în următoarele două săptămâni, a fost luată din dorința de a contracara răspândirea rapidă a infecţiilor cu noua tulpină de coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul capitalei londoneze, conform informațiilor oferite de Reuters.

În urmă cu câteva zile, ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, a prezentat un plan de amânare a redeschiderii şcolilor gimnaziale, dar cu deschiderea la timp a majorităţii şcolilor primare pentru copiii cu vârste de sub 11 ani. Numai în regiunile cele mai afectate de epidemie din ţară, care includ unele zone ale capitalei, era prevăzut la şcolile primare să rămână închise. Dar autorităţile locale din mai multe regiuni unde şcolile urmau să fie deschise au protestat.

Decizia luată în România

Regatul Unit a înregistrat pentru ultimele 24 de ore 613 decese asociate Covid-19 şi 53.285 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri. În total, Marea Britanie a înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri şi 74.125 de decese asociate şi este a doua ţară europeană cel mai afectată de pandemie.

În România, urmează să se decidă în curând ce se întâmplă cu școlile. Decizia finală în privința deschiderii lor urmează să fie stabilită de Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice. Anunțul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit ministrului, se va lua în considerare şi modul în care au procedat alte state. De asemenea, el a mai subliniat faptul că prioritatea principală este redeschiderea grădinițelor și a învățământului primar. Ministrul a mai adăugat că și elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a  sunt o prioritate.