Cei care așteapă o autostradă care să lege Ploieștiul de Brașov, care are duce inclusiv la o descongestionare a traficului pe ”cel mai aglomerat drum din țară” – DN1 și ar face ca circulația pe Valea Prahovei să se desfășoare în niște condiții mai civilizate, au primit o veste extraordinară.

Astfel, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat luni, pe pagina de Facebook a instituției, o ofertă depusă pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate și elaborarea Proiectului Tehnic necesare construcției tronsonului de autostradă Ploiești – Brașov.

Durata și valoarea estimată a contractului

Ministerul condus de Lucian Bode, aflat în prezent în izolare la domiciliu, după ce a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus,  a anunțat că luni, 09.11.2020, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru «Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov»”.

”Până la termenul limită a fost depusă o ofertă de către agentul economic CONSITRANS SRL.

În cadrul Contractului vor fi realizate:
• Completarea/ Revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF);
• Elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) ;
• Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE).

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 48.802.551,33 – 57.674.833,39 lei fără TVA.

Durata contractului este de 30 luni pentru Completare/Revizuire Studiu de fezabilitate și de 16 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție.

CNAIR va analiza oferta

Comisia de Evaluare, de la nivelul CNAIR, va analiza oferta în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.”, a informat ministerul, prin intermediul unui anunț postat pe rețeaua de socializare.

În context, trebuie precizat că CNAIR a depus pe 13 august aplicația de finanțare pentru proiectul ”Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru „Autostrada Bucuresti-Brasov, tronson Ploiesti-Brasov””în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este, conform CNAIR, de 57,53 milioane de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala-37,891,761.82 lei, 15% contribuția proprie-6,686,781.50 lei, restul de 12,947,547.07 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.