Angajări la stat, chiar în Guvernul României!

Schimbări importante la Guvern! Reorganizarea ministerelor a permis noi angajări

Totul are loc în contextul reorganizării a două ministere din noul Executiv şi a înfiinţării Ministerului Familiei şi Tineretului, condus de Gabriela Firea.

Cu această ocazie, Guvernul a mărit numărul maxim de persoane care pot fi angajate la stat. Vorbim aici de posturile de execuţie, dar şi de funcţii de conducere.

La Ministerul Muncii, cu toate că nu mai gestionează domeniul Familiei, rămâne neschimbat numărul de secretari de stat, respectiv patru, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi, dar şi o organigramă cu 382 de posturi, în afara celor ale demnitarilor şi membrilor de la cabinetele acestora, notează Adevărul.

Se înfiinţează astfel o nouă funcţie de secretar general adjunct, care primeşte un salariu net de peste 10.000 de lei, dar şi alte 49 de posturi.

Bugetul pe care-l va avea Gabriela Firea la dispoziţie în anul 2022

Ministerul Familiei şi Tineretului, structură condusă de Gabriela Firea va avea trei secretari de stat, un secretar general şi doi adjuncţi. Astfel, numărul total al posturilor din minister se ridică la 298, în afara celor ale demnitarilor.

În 2022, Ministerul Familiei are un buget alocat de 183 milioane de lei. 31 de milioane dintre aceştia vor fi folosiţi pentru cheltuielile de personal, asta însemnând 2,58 milioane de lei ca medie lunară.

O parte din venituri pot merge şi ca sprijin şi pentru angajaţii din direcţiile judeţene de tineret, Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei, casele de cultură studenţeşti şi Agenţia Naţională de Egalitate de Şansă între Femei şi Bărbaţi, toate acestea fiind structuri aflate în subordinea Ministerului Familiei şi Tineretului.

Pe de altă parte, Ministerului Sportului a rămas fără componenta de Tineret, însă va pierde numai 10 posturi din organigramă. Vor fi, în total, 161 de funcţionari, la care se adaugă demnitarii: ministrul, doi secretari de stat, un secretar general şi doi secretari adjuncţi.