Gabriela Firea, cu ochii pe Primăria Capitalei! Vrea să candideze pentru un nou mandat

Gabriela Firea a dezvăluit în prima zi a anului, la România TV, că își va depune candidatura pentru un nou mandat de primar general al Capitalei. Totodată, aceasta l-a criticat dur pe Nicușor Dan, susținând că „nu cunoaște administrație, nu vrea oameni buni în jur și am senzația că nu-i pasă de oameni”.

„Le mulțumesc celor care au încredere și nu s-au lăsat păcăliţi de campanii mincinoase la adresa mea, la adresa soțului, a familiei, a echipei din care fac parte și că ne evaluează după comportamentul pe care îl avem, după rezultate, după ce propunem.

Noi am insistat mult la realizarea programului de guvernare pe măsurile sociale, am insistat foarte mult pe creșterea pensiilor, pe sprijinul pentru pensionari să treacă iarna, pe creşterea alocațiilor, pe a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilităţi.

Vedem cât s-au scumpit facturile, ce impact a avut liberalizarea pieței și am spus că trebuie ca cele mai vulnerabile categorii să fie ajutate și lucrurile merg mai departe. Nu am vrut să fie deficit excesiv că sufeream, scădea puterea de cumpărare. Le-am luat pe cele care nu puneau în pericol.

Vreau să fiu sănătoasă, și eu, și colegii, și familia să candidez în 2024 când sunt alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidenţiale, să candidez la alegerile locale pentru un nou mandat de primar general, să finalizez proiectele începute și abandonate de domnul Nicuşor Dan și să recuperez întârzierile lui pentru că a dovedit că nu cunoaşte administraţie, nu vrea oameni buni în jur și am senzația că nu-i pasă de oameni. Dacă i-ar păsa, ar lua niște măsuri bune”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Firea susține că au fost furate sute de voturi în alegerile trecute

De asemenea, aceasta a spus că „au fost furturi la nivel de primar de sector și primar general”, iar „sute de voturi pentru mine trecute la domnul Nicuşor Dan.”

„S-a mințit, s-a manipulat foarte mult și s-a furat. Am informații directe din acest dosar, avocații colegilor noștri care au depus plângerile și la sectorul 1 și la alte sectoare, au fost furturi la nivel de primar de sector și primar general, sute de voturi pentru mine trecute la domnul Nicuşor Dan.

Nu se doreşte adevărul, probabil nu mai e de interes subiectul, dar un lucru rămâne: pierderea încrederii cetățenilor că votul contează”, a mai spus Gabriela Firea.

“Următoarele două mandate aici mă văd și aici am abilități”

“Este decizia mea, îi prețuiesc pe români și am dovedit-o în multe ocazii, dar cred că menirea mea este aceea de a rezolva lucuri de sistem din Capitală. Este păcat că s-a întrerupt activitatea mea prin minicună, fraudă, manipulare.

Lucrurile mergeau mai bine în perioada asta, și mai am multe de spus din punct de vedere administrativ. Ce se va întâmpla peste niște ani, nu putem spune, dar următoarele două mandate aici mă văd și aici am abilități”, a adăugat Firea.

Ce spune Gabriela Firea despre preluarea guvernării de coaliţia PSD-PNL?

Totodată, Firea a subliniat că social democrații au fost nevoiți să recupereze două luni de impas politic iar „în multe ministere au găsit haos”.

„Aproape un an, a trebuit ca, într-o lună, să recuperăm două luni de impas politic, de scandal la nivel guvernamental. La ultima şedinţă, am adoptat – și aici merită felicitat premierul că s-a implicat – toate ţintele pentru PNRR și avem premise să primim toți banii alocați României. Să nu pierdem, a fost mare efortul de echipă pentru a recupera întârzierele cauzate de criza politică.

În multe ministere au găsit haos. (…) Au prins în acest mare proiect al României, unde suntem și noi contributori, mulți bani pentru consultanță, că ştiau unde trebuie să meargă fiind implicaţi în respectivele firme. Dacă se foloseau pentru proiecte, banii erau mai bine distribuiți. Au știut ce fac, s-a încheiat colaborarea lor politică cu PNL și nu s-a dus la bun sfârșit. Dacă rămâneau la guvernare, mai mulți bani se duceau pe consultată decât pe proiectele de pe domeniile lor de activitate”, susține Gabriela Firea.