Tragedia din judeţul Mehedinţi a trimis o undă de şoc în întreaga Românie!

Gabriela Firea: Trebuie folosite brăţările electronice pentru a se evita astfel de situaţii

O femeie de 43 de ani a fost împuşcată şi ucisă, în plină stradă, de către fostul ei soţ, care a încercat apoi să se sinucidă.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse, Gabriela Firea, a avut o reacţie imediată după acest atac şocant.

“Regret enorm evenimentul tragic din aceastā dimineață din judeţul Mehedinţi!”, a scris Firea, joi, pe pagina sa de Facebook, insistând că agresorii trebuie ţinuţi la distanţă de victime.

În acest sens, spune Gabriela Firea, este necesară urgentarea introducerii sistemului de brăţări electronice, în situaţiile în care instanţa a emis deja un ordin de protecţie.

Mesajul transmis de ministrul Familiei din România

“Regret enorm evenimentul tragic din aceastā dimineață din judeţul Mehedinţi!

Viața unei femei de 43 de ani a fost curmată tragic în plină stradă. Fostul soț, cetățean italian de care divorțase recent, a împușcat-o mortal.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și o asigur de întreaga mea compasiune!

Este absolut necesar ca agresorii să fie ţinuţi la distanţă de victime. Această nouă tragedie arată încă o dată necesitatea urgentării introducerii brățărilor electronice, acolo unde există ordin de protecție emis de instanță.

Termenul legal în care Ministerul de Interne trebuie să asigure operaționalizarea SIME – Sistemului informatic de monitorizare electronică – este 1 martie 2022”, este mesajul postat de ministrul Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Ce s-a întâmplat, joi dimineaţă, în oraşul Vânju Mare din Mehedinţi?

Joi dimineaţă, în centrul oraşului Vânju Mare din judeţul Mehedinţi, în fața unui magazin, un bărbat, de aproximativ 70 de ani, a tras cu un pistol, de aproape, în zona tâmplei unei femei de aproximativ 40 de ani, după care și-a tras mai multe focuri de armă în piept, potrivit informării făcute de Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți.

Un echipaj SMURD şi unul de la Ambulanţă au mers de urgenţă la faţa locului, la fel şi poliţiştii, însă, din păcate, femeia, mamă a 3 copii, nu a mai putut fi salvată.

Agresorul, în vârstă de 73 de ani, este un cetăţean italian, fostul soţ al femeii. Cei doi trecuseră printr-un divorț, însă bărbatul nu s-a împăcat cu acest gând şi a vrut să se răzbune astfel pe fosta sa parteneră de viaţă, împușcând-o. Ulterior, acesta a încercat să se sinucidă.

“Echipajele medicale au constat că femeia a decedat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, mai transmite IPJ Mehedinţi.