Între 30 și 50 de parlamentari PSD ar putea să schimbe armele în viitorul apropiat, în funcție de evoluțiile de pe scena politică, apreciază lideri ai PRO România.

Astfel, în partidul condus de Victor Ponta se mizează pe un transfer important de parlamentari PSD, fie după alegerile prezidențiale, fie după o eventuală schimbare de Guvern în această toamnă.

Cei din Pro România susțin că parlamentarii PSD își pun problema, în acest moment, dacă mai prind pe listele PSD un nou mandat. Partidul condus de Viorica Dăncilă ar avea acum o cotă de 25-30%, care lasă zeci de actuali parlamentari în afara jocurilor pentru viitorul Parlament.

Iar un scor slab la prezidențiale sau pierderea guvernării vor deschide ușa pentru transferul a zeci de senatori și deputați PSD, au declarat din Pro România pentru stiripesurse.ro.

În Pro România se acreditează ideea că dacă în PSD este bătaie mare pe locul de parlamentar, în Pro România este teren liber în multe județe și o parte din actualii parlamentari social-democrați își pot asigura un nou mandat în partidul condus de Victor Ponta care țintește 10-15% la următoarele alegeri.

Momentan, începutul sesiunii parlamentare nu a adus mutații importante în Parlament. Aici circulă două scenarii: primul este că social-democrații au reușit să oprească scurgerile din partid și să adune parlamentarii în jurul Guvernului în ciuda momentului delicat provocat de ieșirea ALDE de la guvernare; a doua variantă vehiculată este că în PSD parlamentarii așteaptă să vadă cum se așează apele în partid la restructurare și moțiune de cenzură și care este tabăra care va ieși învingătoare după prezidențiale și în funcție de asta să își calculeze pașii, arată sursa citată.