Social-democrații au decis marți să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, iar aceasta urmează să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare.

Se pare că planul „secret” al PSD este acela de a reveni la Guvernare, încercând să alcătuiască o nouă majoritate parlamentară în jurul social-democraților, inclusiv cu parlamentari din ALDE și UDMR.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pe ordinea de zi urmând să se afle eliminarea pensiilor speciale.

„Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară, iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

 

Amenințările lui Ciolacu

 

Ciolacu nu se oprește aici. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a vorbit despre revenirea partidului său la guvernare.

„Nu putem să nu depunem o moțiune de cenzură pe o forțare a democrației și pe un lucru atât de imoral, incorect și ilegal”, a precizat Ciolacu, vorbind despre anticipate și politica Guvernului Orban.

Președintele interimar al PSD laudă partidul și cere celorlalți să nu „subestimeze” capacitatea sa și a colegilor.

„Vă rog mult, nu subestimați capacitatea și a mea, dar și a colegilor mei de a purta negocieri și de a forma o nouă majoritate”, a precizat Marcel Ciolacu.