După ce moțiunea simplă a trecut de Senat cu 59 de voturi pentru și 56 de voturi împotrivă și 2 abțineri, premierul Ludovic Orban a declarat că nu o să-l dea afară din Guvern pe Florin Cîțu.

„Ar fi culmea sa accept ca ministrul finantelor din guvernul PNL sa fie judecat de cei care au facut praf bugetul in ultimii 3 ani de zile. Ultimul partid care poate sa exprime o opinie pe tema finantelor publice este PSD-ul. Asta este o miscare politicianista ieftina. In mod normal, dl Teodorovici, initiatorul motiunii, ar trebui sa dea seama prin alta parte pentru dezastrul bugetar lasat”, a zis Orban.

Cum a răspuns ministrul de Finanțe acuzațiilor din partea PSD înainte de votul moțiunii simple

„E o motiune pentru declaratiile mele de acum 3 ani, nu pentru ce am facut la minister”, a zis Florin Citu, la dezbaterile din plen. „Motiunea de azi nu e despre mine, nu are legatura cu mine”, a continuat el, ministrul afirmand ca este „jalnic” ce face PSD si ca greselile le-au facut fosta guvernare condusa de Liviu Dragnea, Viorica Dancila, Darius Valcov si Eugen Teodorovici.

„Semnatarii moțiunii ar fi dorit în mod evident să nu spun nimic de dezastrul găsit la Minister. Le spun lor și tuturor PSD-iștilor: Gata! AS-a terminat și nu mai merge! Perioada în care furați și după erați bine mersi s-a sfârșit! Românii vor să știe adevărul despre cine sunteți și ce ați făcut”, a zis Florin Cîțu.

„De 3 ani de zile nu se prezinta situatia reala, Romania a primit avertismente, toti au spus ca directia economiei este gresita. Situatia putea fi ascunsa doar prin golanii, cateva luni”, a mai afirmat ministrul.