„Unde ajung banii noștri?

Nu contează guvernarea, cheltuiala cu pensiile speciale crește în continuare.

În timp ce românii plătesc printre cele mai mari taxe pe salariul minim din toată Europa, statul dă din ce în ce mai mulți bani pentru pensii speciale.

Ce sunt pensiile speciale? Pensii separate de sistemul public de pensii, care se dau suplimentar față de pensia contributivă pentru câteva categorii care beneficiază de legi speciale. De aceea se și numesc pensii speciale, pentru că se dau în baza acestor legi speciale.

În luna mai statul a mai cheltuit încă 844 de milioane de lei pentru pensii speciale. În fiecare lună a anului 2020 statul a cheltuit mai mult decât în luna precedentă pentru pensii speciale”, scrie Claudiu Năsui pe Facebook.

Legile care instituie pensiile speciale

„PNL-PSD au propus și votat în ultimii 30 de ani legi care instituie aceste pensii speciale. De atunci, le tot plătim. Și încă nu puțin.

USR a depus primul proiect de lege din această legislatură de desființare a pensiilor speciale. Proiectul a fost contopit cu alt proiect și declarat neconstituțional. Mișcarea a fost intenționată.

Apoi am revenit cu un proiect de impozitare a pensiilor speciale cu 90%. Acesta a fost recent respins de senat. Va veni la cameră unde probabil va fi blocat.

Guvernul ar putea da un OUG pentru desființarea acestor pensii speciale, dar nu o va face. De ce? Din același motiv pentru care a reluat finanțarea academiilor false pline de foști securiști”, a conchis acesta.