Astăzi, pe 15 aprilie, un nou sector de drum din Autostrada de Centură a Capitalei (A0) se deschide oficial pentru circulație. Totul va fi posibil începând cu ora 14:00. Această nouă secțiune va permite circulația pe aproximativ jumătate din lungimea totală a semi-inelului sudic al A0. El măsoară în total 52 de kilometri.

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a făcut acest anunț. El a spus că se va putea circula pe încă 13 kilometri din această autostradă esențială pentru traficul din jurul Bucureștiului.

Circulația va fi deschisă pe încă 13 kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei

Cristian Pistol a anunțat pe Facebook ce urmează să se întâmple de astăzi de la ora 14:00. Astfel, el a spus că circulația va fi deschisă pe încă 13 kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei (A0) Sud. Se va întâmpla între DN5 și DN4!

„Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (Glina-Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulația și pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (Vidra-Bragadiru), finalizați la sfârșitul anului trecut”, a anunțat, pe Facebook, Cristian Pistol.

Șoferi pot folosi jumătate din drum

Astfel, începând de azi, 15 aprilie, se va putea circula practic pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0 (între DN6 și DN 4).

La sfârșitul anului trecut, primul lot al Autostrăzii de Centură a Capitalei a fost deschis traficului. Anunțul a fost făcut, atunci, de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. El a menționat că din 29 noiembrie 2023 se poate circula pe aproximativ 10 kilometri din primul lot al Autostrăzii de Centură a Bucureștiului.

Costul pentru construcția celor 19 km a fost de 831,92 milioane de lei, fără TVA. Ministrul Transporturilor a mai precizat că lucrările au fost finalizate cu șapte luni mai devreme. Asocierea de constructori români a început lucrările în august 2022. Termenul contractual de finalizare este în iunie 2024.

Conexiune posibilă cu Autostrada Soarelui în scurt timp

În altă ordine de idei, odată ce lucrările pe un alt segment din Lotul 1 (Glina-Vidra) sunt finalizate, va fi permisă circulația pe cei 6 kilometri din cei 16,3 kilometri ai Lotului 2 (Vidra-Bragadiru. Aceștia au fost deja finalizați la sfârșitul anului trecut.

Constructorul turc este extrem de activ pe șantier. Dacă menține ritmul actual de lucru, este posibil să finalizeze cei 9,93 de kilometri rămași din Lotul 1 al Autostrăzii A0 Sud până la sfârșitul lunii mai. Această finalizare va asigura conexiunea cu Autostrada Soarelui (A2). Prin urmare, în sezonul estival va fi posibilă circulația în regim de autostradă până la Constanța. Se va petrece de la intersecțiile A0 Sud cu DN 6, DN5, DN4, a subliniat ministrul.