Şeful CNAIR a anunțat că drumul expres Brăila-Galaţi de 10,77 km trebuie finalizat până la sfârşitul acestui an

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol a declarat că este o mobilizare bună pe şantierul drumului expres Brăila-Galaţi, iar construirea drumului expres de 10,77 km trebuie finalizată până la sfârşitul acestui an şi valoarea contractului este de 371,41 milioane de lei fără TVA.

„Mobilizare bună pe şantierul drumului expres Brăila-Galaţi! Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%, iar constructorul român (Spedition UMB) montează grinzi la structura complexă de pe traseul drumului expres. Această structură, formată dintr-un viaduct care traversează denivelat calea ferată şi dintr-un pod peste râul Siret, are o lungime totală de 1.780 m (din care 300 m este lungimea podului hobanat). În paralel se lucrează la terasamente unde urmează aşternerea balastului stabilizat şi a straturilor asfaltice. În şantier constructorul a mobilizat 500 de muncitori şi 12 macarale de mare tonaj”, a scris Cristian Pistol, sâmbătă pe Facebook.

Directorul general al CNAIR a mai spus că trebuie finalizată construirea drumului expres Brăila-Galaţi (10,77 km) pănă la sfârşitul acestui an.

„Valoarea contractului este de 371,41 milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată prin fonduri europene nerambursabile”, a adăugat Pistol.

A început licitația pentru construcția a trei noduri rutiere în județul Ilfov

În altă ordine de idei, vineri, Pistol a anunțat că a început procedura de licitație pentru contractele de construcție a trei noduri rutiere în județul Ilfov.

Șeful CNAIR a declarat că a demarat astăzi procedura de licitaţie a contractelor pentru construcţia a trei noduri rutiere în judeţul Ilfov. El a menţionat că a transmis deja la ANAP documentaţia de atribuire pentru contractele în baza cărora vor fi proiectate şi construite următoarele:

  • un sens giratoriu la intersecţia DN6 cu DJ401A, în oraşul Bragadiru;
  • un sens giratoriu la intersecţia DN6 cu străzile Podişor şi Şcolii, în localitatea Cornetu;
  • un punct de întoarcere pe DN2, la ieşirea din localitatea Afumaţi spre Urziceni.

El a adăugat că prin realizarea acestor investiţii se doreşte creşterea gradului de siguranţă şi confort al circulaţiei în aceste zone. Aceste informaţii au fost postate de Pistol pe Facebook.

Potrivit lui Cristian Pistol, contractele prevăd o perioadă de două luni pentru proiectare și patru luni pentru executarea fiecărei lucrări.

„După validarea documentaţiei de atribuire vom publica Anunţul de Participare aferent contractelor în cadrul căruia se va stabili şi data de depunere a ofertelor”, a conchis Pistol.

Și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat vineri, pe 5 aprilie, că a semnat indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Pașcani – Suceava al Autostrăzii A7. Acesta a adăugat că în următorii ani, ministerul are nevoie de 10 miliarde de euro pentru a asigura cofinanțarea proiectelor europene în derulare în domeniul transporturilor.