Se închide circulația rutieră pe Autostrada A0

Se închide circulația rutieră pe Autostrada A0. Conform informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, circulația rutieră va fi întreruptă în noaptea de sâmbătă spre duminică pe Autostrada A0, în scopul montării unui portal pe breteaua de urcare de pe DN 5 către șoseaua de mare viteză. În intervalul orar 22:00 – 04:00, circulația va fi închisă pe Autostrada A0, tronsonul kilometric 75 – 84+300 metri.

Șoferii care se deplasează pe direcția București – Jilava – Bragadiru și retur vor avea la dispoziție următorul traseu: DN 5 București – Jilava – DNCB – DN 6 Bragadiru.

Autostrada cea mai așteptată de români

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat că s-au dat în circulație încă 13 kilometri din A0 Sud. Se va putea circula pe această porțiune de drum începând cu luni, 15 aprilie.

”Circulaţia pe încă 13 km din A0 Sud, între DN 5 şi DN 4 se deschide luni, 15 aprilie, de la ora 14.00! Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (Glina-Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulaţia şi pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (Vidra-Bragadiru), finalizaţi la sfârşitul anului trecut”, a scris acesta pe Facebook.

Potrivit lui Cristian Pistol, circulația va fi practic desfășurată pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de kilometri ai semi-inelului sudic al A0, între DN6 și DN4.

Alți 10 kilometri vor fi dați în circulație la vară

Amintim că alți 10 kilometri vor fi dați în circulație în luna iunie.

După finalizarea lucrărilor pe un alt segment din Lotul 1 (Glina-Vidra), se va permite circulația pe cei 6 kilometri din cei 16,3 kilometri ai Lotului 2 (Vidra-Bragadiru). Aceștia au fost deja finalizați la sfârșitul anului trecut. Începând din aprilie, va fi posibilă circulația pe o distanță de 23,3 kilometri între DN6 și DN4, din totalul de 52 de kilometri ai semicercului sudic al A0.

Constructorul turc este foarte activ pe șantier și, dacă menține ritmul actual de lucru, este posibil să finalizeze cei 9,93 de kilometri rămași din Lotul 1 al Autostrăzii A0 Sud până la sfârșitul lunii mai. Această finalizare va asigura conexiunea cu Autostrada Soarelui (A2). Așadar, în sezonul estival va fi posibilă circulația în regim de autostradă până la Constanța, de la intersecțiile A0 Sud cu DN 6, DN5, DN4, a subliniat ministrul.

Recent, s-a anunțat că este posibilă și circulația pe noul pasaj peste Autostrada Bucureștiului, pe sectorul construit între Glina și Vidra.

De asemenea, potrivit lui Cristian Pistol, stadiul fizic al lucrărilor pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii de Centură a Capitalei a atins 63%. Acesta a menționat că antreprenorul, Aktor SA, a garantat finalizarea construcției pe cei 17,96 de kilometri anul acesta.

Potrivit șefului CNAIR, compania de construcții greacă Aktor SA continuă montarea grinzilor pe pasajul de pe A0 Sud, care traversează Autostrada A1 București – Pitești.

Mai multe puteți afla aici.