Potrivit ultimelor informații, Ministerul Economiei intenționează să organizeze în luna octombrie prima extragere la loteria organizată pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă. În ceea ce privește fondul de premiere, acesta este în valoare de 15 milioane de lei.

Toate aceste informații apar într-un proiect de ordonanță de urgență pus în consultare publică. Potrivit sursei citate, impactul bugetar este de 15.000.000 de lei, reprezentând fondul total de premiere aferent anului 2021, suportat de la bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, că urmare a rectificării bugetare.

În acest context, rdonanța de urgență prevede organizarea unei loterii pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Pe de altă parte, în ceea ce privește criteriile de eligibilitate pentru participarea la tragere, acestea urmează să fie stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrul economiei.

Beneficii pe bandă rulantă pentru cei vaccinați 

Amintim faptul că pe lângă loteria pentru cei vaccinați, la începutul lunii august, coaliţia de guvernare a agreat soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care menționa încă de atunci se caută posibilitățile tehnice pentru organizarea unor loterii la care să fie înscriși cei care deja s-au vaccinat.

În ceea ce privește stimulentele pentru cei vaccinați, potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, declara atunci ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.