Când vor fi distribuite bonurile destinate persoanele vaccinate? Ioana Mihăilă: Sunt nişte tehnicalităţi care trebuiesc îndeplinite

Ioana Mihăilă a explicat faptul că tipărirea și distribuirea bonurilor de masă va avea loc după ce este realizat cadrul legal și asigurarea resursei bugetare.

„Probabil, începând cu luna septembrie. Nu ştiu exact data, dar sunt nişte tehnicalităţi care trebuiesc îndeplinite, cadrul legal, asigurarea resursei bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea bonurilor de masă. Cred că până în septembrie vom reuşi să le îndeplinim”, a declarat Ioana Mihăilă la Europa FM.

De asemenea, persoanele vaccinate vor primi tichetele chiar de la centrele de imunizare, după ce au făcut schema completă, potrivit celor spuse de ministrul Sănătății.

„Probabil le vom distribui prin direcţiile de sănătate publică şi le vom împărţi apoi, împreună cu vaccinurile, către centrele de vaccinare şi respectiv alte situaţii în care se vaccinează populaţia, cum sunt de exemplu medicii de familie”, a completat Ioana Mihăilă.

S-a renunţat la emiterea ordinului privind testarea obligatorie

Mai mult, aceasta a confirmat că s-a renunţat la emiterea ordinului privind testarea obligatorie, periodică, din bani proprii a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea. Ioana Mihăilă a explicat că este mai bine ca o astfel de obligaţie să fie dezbătură în Parlament.

„Este propunerea Ministerului Sănătăţii, – un proiect de lege care să plece de la Guvern spre Parlament, aşa încât această măsură să fie dezbătută corect, în Parlament. Partea bună este că totuşi 70% din medicii din sistemul public de sănătate sunt vaccinaţi. Sperăm că procentul va creşte şi în cazul acesta şi că va creşte şi în cazul personalului mediu pentru care procentele de vaccinare sunt un pic mai scăzute”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea