Dezbateri de ultim moment în dosarul vaccinurilor. Jurnaliștii Alecu Racoviceanu și Sorin Ovidiu Bălan au vorbit despre acest subiect în podcastul „Brigada Mobilă – drumul spre adevăr”, de pe canalul de YouTube „HAI România”.

Dezvăluiri de ultim moment din dosarul vaccinurilor

Una dintre întrebările dezbătute de jurnaliști a fost dacă Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu vor face închisoare.

„Nu știu dacă vor face pârnaie, dar cred că urmează să fie târâți serios în tăvălugul ăsta al penalului românesc cu tot ce înseamnă: distrugerea imaginii publice, cu chemat la audieri, cu avocați supărați, cu avocați fericiți, cu procurori. Văd că au început acum cu dezvăluiri despre procurori, cum că ar fi antivaccinist”, a declarat Alecu Racoviceanu.

De asemenea, jurnalistul a subliniat că achiziționarea unui număr atât de mare de doze nu poate fi justificată, indiferent de părerea pro sau anti vaccin.

„Deci, un lucru este foarte clar. Indiferent de părerea pro sau anti vaccin, 10 doze pentru fiecare român să le cumpere cu banii jos nu au cum să fie justificate vreodată. Indiferent ce părere ai despre vaccin, nu ai cum. Cei mai aprigi militanți pentru vaccinare nu au cum să-ți explice de ce s-au cumpărat 10 doze, de ce s-au contractat”, a mai spus jurnalistul.

Alecu Racoviceanu critică persoanele vizate în dosar

De asemenea, Alecu Racoviceanu a explicat că nu poate avea „absolut nicio empatie” cu persoanele vizate în dosar. Acesta critică aspru momentele „de aroganță” trăite în timpul echipei câștigătoare.

„Când era Cîțu în mișcarea aia, echipa câștigătoare, numai pentru aia, și eu ca simplu spectator, n-am cum să fiu trist când mă uit acum la televizor. Deci numai pentru momentele trăite de aroganță în timpul echipei câștigătoare. Nu am cum. Când mă uit astăzi n-am absolut nicio empatie cu ei”, a completat jurnalistul.

Întreaga ediție a podcastului „Brigada Mobilă – drumul spre adevăr” poate fi urmărită AICI.

Amintim că declarațiile au venit după ce Klaus Iohannis a ridicat imunitatea foștilor miniștri USR, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri.

Decizia a fost anunțată de către Administrația Prezidențială. Astfel, președintele a dat curs cererilor de urmărire penală pe numele persoanelor respective.