Se dau bonuri de masă pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Ce valoare vor avea acestea

Potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, persoanele care e vor vaccina anti-COVID vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei. Acordarea de bonuri de masă este o măsură luată de Executiv pentru a stimula vaccinarea împotriva virusului care a făcut nenumărate victime de la începutul pandemiei și până acum.

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate.”, spune ministrul.

Ioana Mihăilă a mai adăugat că tichetele de masă se vor acorda pentru întreaga schemă de vaccinare, astfel: după cele două doze de Pfizer sau după prima doză de Johnson&Johnson.

”Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat ministrul Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului.

Campania de vaccinare merge din ce în ce mai slab

Campania de vaccinare din România merge din ce în ce mai slab. Doar câteva mii de persoane se vaccinează zilnic, în condițiile în care, potrivit datelor publicate de CNCAV, până la 5 august doar 28% din populația din mediul urban și 14% din rural s-a vaccinat.

Potrivit datelor centralizate la zi de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), România este pe penultimul loc în Europa în privința populației de peste 18 ani care a primit cel puțin o doză de vaccin, cu o rată de 31%, la mare distanță de celelalte țări, care au ajuns la praguri între 45% și 90%

Sursă foto: Dreamstime