Se dau 520 de euro de persoană

Se dau 520 de euro de persoană! Pensionarii care au lucrat în Spania, dar care nu au îndeplinit stagiul minim de cotizare acolo, vor beneficia de o pensie necontributivă. De această pensie se ocupă Institutul Pentru Persoane Vârstnice și Servicii Sociale.

Acești pensionari pot beneficia de bani de la stat. Este vorba despre suma de 520 de euro. Cu acești bani, pensionarii care primesc pensie necontributivă își vor putea plăti chiria.

euro, bani, pensie
SURSA FOTO: Dreamstime

Condiții de acordare a banilor

Pentru a beneficia de acești bani nu este de ajuns doar să ai o pensie necontributivă. Cei care vor să intre în posesia banilor mai trebuie să:

  • nu dețină nicio locuință (să nu fie proprietar)
  • să fie titularul contractului de închiriere (cel puțin un an)
  • să nu aibă relații familiale cu proprietarul (de la gradul 1 la 4)
  • reședința obișnuită să fie la adresa locuinței închiriate

Statul arată că sunt anumite locuri de locuit care nu sunt considerate reședință, iar acestea sunt:

  • centrele rezidențiale
  • camerele de închiriat
  • pensiunile
  • hotelurile

În această categorie mai intră și contractele sezoniere sau de locuință pentru altă utilizare.

Modalitatea de primire a banilor

După ce s-au asigurat că au îndeplinit toate condițiile, pensionarii care doresc să beneficieze de acești bani trebuie să solicite acest ajutor. Acest lucru se poate face fie prin intermediul internetului sau personal.

Cei care locuiesc în Catalunya pot găsi formularul aici. După găsirea formularului, ei trebuie să urmeze pașii recomandați. Ulterior, vor primi și un număr de dosar. Acesta este important și trebuie păstrat pentru verificarea stadiului cererii.

Alături de cerere este nevoie și de o copie legalizată a contractului de închiriere. Acest document trebuie să prezinte locația și datele de identificare ale proprietarului și chiriașului. De asemenea, trebuie precizată și durata contractului de închiriere.

Autoritățile spun că persoanele care aplică și care nu primesc un răspuns în termen de 30 de zile sunt considerate respinse.

Pensionarii care vor să beneficieze de acești bani trebuie să mai știe că procesul de depunere al cererilor are un timp limită. Așadar, ei vor putea depune cererile pentru ajutorul de chirie doar până la finalul anului. Mai precis, până la 31 decembrie. Cererile depuse după această dată nu vor fi luate în considerare.