Mai precis, studenții care au idei inovatoare și vor să înceapă o afacere vor fi sprijiniți financiar din partea Guvernului. Executivul a aprobat un program de finanțare a start-up-urilor înființate de tineri, iar mai multe universități din țară vor să aplice. Doritorii pot primi până la 100.000 de euro cu o condiție, să participe la cursuri de antreprenoriat.

Alexandru dorește să își deschidă o parfumerie

Unul dintre tinerii care doresc să se înscrie în programul lansat de Guvern pentru a obține finanțare este Alexandru. Chiar dacă este încă student, acesta își dorește să-și deschidă o parfumerie.

„Am călătorit în Egipt și acolo am fost într-un centru comercial și am văzut o parfumerie. Parfumurile se prepară în fața clientului, au esențele în sticle mari și m-am gândit că pe piața din Europa nu există încă conceptul acesta.”, a spus Alexandru.

Tineri ca el sunt mulți. Drept dovadă o stă un tânăr din Timișoara care anul trecut a primit o finanțare de peste 30.000 de euro printr-un program similar. Acum are un atelier de printare 3D.

„Odată ce am auzit de oportunitatea de a primi finanțare care se va adresa în special studenților, am decis că tehnologia de printare 3D e viitorul și merită să încercăm piața și să vedem ce oportunități ne deschide.”, a spus Tarek Massalmeh.

Câți bani a primit programul

Programul „Innotech Student” a primit în ultima ședință de Guvern un buget de 20 de milioane de euro, însă potrivit unor surse, până la finalul anului va crește până la 150 de milioane de euro. Banii vor ajunge la universitățile care se înscriu, dar care trebuie să organizeze cursuri de antreprenoriat, notează știrileprotv.ro.

Participanții care au cele mai bune planuri de afaceri pot încasa între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de angajați.

Inițial, doritorii vor încasa 75 la sută din sumă. Când vor avea rezultatele pe care și le-au asumat în planul de afaceri, vor primi și restul.