Când încep înscrierile

Potrivit unei postări de pe pagina personală de Facebook a ministrului Finanțelor, înscrierile în programul ”IMM Invest” vor începe pe data de 17 aprilie a.c. În aceeași postare, Florin Cîțu menționează plafonul maxim de garantare alocat care este în valoare de 15 miliarde lei.

Ce spune mai exact Florin Cîțu

”Reconstruim economia!

Pe 17 Aprilie incep înscrierile în cel mai important program de susținere a IMM-urilor din ultimii 30 de ani.

Împreună o să ieșim din această perioadă cu o economie mai puternică și mai competitivă.”, anunță Florin Cîțu.

Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 sa isi asigure lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de catre FNGCIMM in numele si contul statului roman, prin Ministerul Finantelor Publice.

Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.

Care sunt avantajele:

Statul poate garanta pana la 90% din valoarea creditelor pe care le accesati la una din bancile partenere!

Nu platiti dobanda, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Costurile finantarii sunt subventionate in procent de 100% de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitati de prelungire.

Nu platiti comision de rambursare anticipata!

Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10.000.000 lei pentru investitii si pana la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!”, a fost mesajul acestuia.