Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, le-a dat bugetarilor o veste excelentă, care contrazice însă total cele anunţate de şeful său, premierul Ludovic Orban, săptămâna trecută. Mai exact, este vorba despre problema şomajului tehnic în sectorul bugetar.

„Ne spuneţi că anunţul făcut săptămâna trecută de Ludovic Orban era despre ceva ce nu se va întâmpla? Şomajul tehnic la bugetar nu va exista?”, a întrebat moderatorul emisiunii de pe Digi24.

Nu am discutat despre aşa ceva, nu există un astfel de proiect

„Eu vă spun că, în ceea ce mă priveşte, la Ministerul Finanţelor Publice nu am discutat despre aşa ceva, nu există un astfel de proiect. Eu știu discuțiile din spațiul public. Am susținut mereu o reformă a aparatului administrativ, fiind cel care a spus că e nevoie de o reformă, dar spuneam acest lucru într-un moment în care România nu era în lupta cu coronavirus.

În continuare şi la Ministerul Finanţelor Publice facem această reformă prin informatizare. Digitalizarea ANAF a mers mult mai rapid decât în orice altă perioadă. Urmează şi reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice.

Dar cred că astfel e dificil să vorbim despre astfel de lucruri, pentru că sunt greu de interpretat, există interpretări diferite la fiecare şi, în acelaşi timp, nu cred poți să aplici această măsură unitar. Dacă vrei să faci o reformă a aparatului administrativ, trebuie s-o faci atunci când nu ai lupta cu criza aceasta în domeniul sănătăţii. Şi vă spun: aparatul administrativ este cel de care avem nevoie astăzi să ne luptăm cu această criză!”, a fost răspunsul oferit de ministrul Finanţelor.