Bani de la primării. Sumele pot fi până la 3.000 de lei. Cine sunt românii care beneficiază

Mulți români ar putea primi bani de la stat, dar nu cunosc acest lucru, ceea ce îi face să nu facă niciun demers și să nu depună cereri. Suma nu este mică deloc și poate ajunge până la 3.000 de lei.

Aceasta nu se referă doar la persoanele care se confruntă cu dificultăți financiare, ci și la românii din diferite localități, unde primăriile au decis să ofere premii cuplurilor care sărbătoresc anumite aniversări de la căsătorie. Prin urmare, cuplurile, în special cele din orașele mari, pot primi diplome și premii în bani dacă sunt căsătorite de mulți ani.

În majoritatea cazurilor, aceste premii se acordă cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, dar există și excepții care oferă premii la împlinirea a 25 sau 75 de ani de căsătorie.

În 1993, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei”. Un an mai târziu, Guvernul României a hotărât să sărbătorească acest eveniment internațional în România, marcând astfel „Ziua Familiei în România” la jumătatea lunii mai.

În București, premiul pentru 25 de ani este de 1000 de lei

În acest context, mai multe primării din România au decis să sărbătorească acest eveniment prin acordarea de diplome și premii în bani cuplurilor care își serbează mulți ani de conviețuire, conform informațiilor de pe avocatnet.ro. De exemplu, în Iași, familiile care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie primesc 500 de lei și o diplomă specială.

În schimb, în Oradea și Cluj-Napoca, premiul în bani pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie este de 1.000 de lei. În București, familiile care sărbătoresc 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie pot primi diplome și premii în bani în funcție de aniversarea respectivă. Astfel, premiul pentru împlinirea a 25 de ani de căsătorie este de 1.000 de lei, pentru 50 de ani – 1.500 de lei, iar pentru 75 de ani – 3.000 de lei.

Pentru a solicita premiul pentru o căsnicie îndelungată, românii trebuie să aibă domiciliul în localitatea respectivă (uneori, doar unul dintre soți trebuie să fie rezident acolo) și să poată dovedi perioada petrecută împreună prin intermediul unui certificat de căsătorie.