Se dau bani în plus la pensie! Se întâmplă de la 1 ianuarie: Se acordă o singură dată

În cadrul unei conferințe de presă susținută în cursul zilei de marți, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că românii care au pensia între 1.000 și 1.600 de lei vor primi un ajutor din partea statului la începutul anului viitor.

Fostul primar general al Capitalei precizează că ajutorul oferit de stat va face ca veniturile pensionarilor să ajungă la 2.200 de lei, subliniind, totodată, că suma pe care fiecare o va primi va fi diferită, în funcție de ce pensie primesc – Gabriela Firea a dat și un exemplu în acest sens.

„Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 și 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel – și acestea sunt cifrele concrete – ajutorul va fi acordat diferențiat. Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei. Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel că persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor, sprijin financiar din partea guvernului”, a spus Firea într-o conferință de presă.

Calculele nu se vor modifica

De asemenea, ministrul social-democrat a mai spus că a cerut calculele de la Ministerul de Finanțe, subliniind că acestea nu se vor modifica și că vor rămâne în vigoare.

„S-au făcut calcule aplicate care începând de astăzi vor fi și implementate în legea bugetului de stat. De aceea, chiar am solicitat de la Ministerul de Finanțe ultimele calcule. Ceea ce vă prezint sunt informații fierbinți, cum se spune, foarte foarte noi și acestea vor rămâne în vigoare, nu se vor mai modifica”, a mai spus Gabriela Firea.

Fostul primar general a ținut să menționeze că acest ajutor financiar se acordă o singură dată, în luna ianuarie a anului viitor. De asemenea, ministrul Familiei a mai spus că aproape 2 milioane și jumătate de pensionari vor beneficia de acest ajutor financiar.