Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Nicușor Dan anunță că după discuția cu premierul Ciucă speră să se întâlnească și cu ministrul Finanțelor pentru a arăta problemele financiare cu care se confruntă Capitala.

El a subliniat faptul că speră să aibă un dialog direct cu acesta în contextul în care, informațiile Gabrielei Firea ar fi false. Mai exact, edilul susține că fostul primar al Capitalei ”pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii”.

Nicușor Dan a mai adăugat că își dorește o colaborare bună între PMB și Guvern, totul în interesul cetățenilor.

„După întâlnirea de sâmbătă cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, îmi doresc să am în perioada următoare și o întâlnire cu domnul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu. Îi voi prezenta domnului Câciu chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, ca să aibă informațiile direct de la sursă.

E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea, care pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii.

Vreau să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului București și noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureștenilor. Provocarea de conflicte și utilizarea de poziții ministeriale pentru ambiții personale, așa cum face deja din primele zile fostul primar al Capitalei, va dezgusta foarte repede cetățenii”, scris Nicușor Dan.

Ce a discutat Nicușor Dan cu premierul Ciucă

Amintim faptul că precizările edilului vin după ce acesta s-a întâlnit sâmbătă cu premierul Nicolae Ciucă, discutând despre subvenţia pentru gigacalorie, preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei și despre situaţia legată de urbanism şi bugetul municipalităţii.

„Am discutat despre contribuţia statului la subvenţia pentru gigacalorie pentru Bucureşti, dar şi pentru celelalte oraşe care au sisteme centralizate de încălzire. Al doilea subiect este intenţia municipalităţii, de 15 ani, de a prelua ELCEN şi a unifica producţia, transportul şi distribuţia energiei termice”, a declarat Nicuşor Dan, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu şeful Executivului la Palatul Victoria.

Edilul a mai adăugat că a vorbit cu premierul Ciucă și despre bugetul Primăriei Capitalei, dar și despre „posibilitatea ca Primăria Capitalei să nu mai funcţioneze doar pe regim de avarie, cum funcţionează de ani de zile, să poată să facă acele mari investiţii de care are nevoie”.

„Şi, în fine, am deschis şi subiectul urbanismului pentru că, oricât de mult am reuşi noi să facem lucrări de infrastructură, în condiţiile în care oraşele se dezvoltă haotic şi nu există un control în ceea priveşte construirea, nu o să ajungem deloc prea departe şi avem o instituţie a statului, Inspectoratul de Stat în Construcţii, care nu funcţionează”, a declarat Dan.