„ANM a emis încă un cod galben valabil pentru ziua de miercuri, de la 9.00 la 23.00, care vizează toată zona intracarpatică, Banatul, Transilvania, zonele de munte dar și jumătatea de nord a Munteniei, și partea de nord a Olteniei. Aici, ne așteptăm în continuare la instabilitate accentuată, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și vânt cu aspect de vijelie, sau, punctiform, căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși din nou 20-25 de litri pe metrul pătrat și, pe arii restrânse, se vor atinge 40-50 de litri pe metru pătrat.

Veștile bune vin pentru zilele următoare, pe parcursul zilei de joi încă vor mai fi fenomene asociate instabilității, dar la cote mult mai reduse. De vineri încolo, doar în zonele de mune, în orele amiezii, vom mai avea de-a face cu ploi, și acestea de scurtă durata, slabe cantitativ.

Rămânem într-o masă de aer caldă, săptămna viitoare va fi un puseu de aer cald din nordul Africii, temperaturile vor crește, dar nu este bruscă, dar de duminică până marți vremea va deveni călduroasă, în câmpia de Vest și Câmpia Română la amiază vom înregistra temperaturi la limita caniculei, 33, 34 de grade, iar umezeală din aer va fi mai scăzută, dar se va resimți disconfort, indicele va depăși ușor pragul critic”, a explicat meteorologul Mihai Timu, la Digi24.