Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului, şi-a anunţat în mod oficial, duminică, candidatura la învestitura Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor din Statele Unite. Patronul şi fondatorul agenţiei de informaţii financiare Bloomberg a postat, pe site-ul său de campanie şi pe Twitter, un comunicat în limbile engleză şi spaniolă.

“Candidez la preşedinţie pentru a-l învinge pe Donald Trump şi a reconstrui America […] Nu ne putem permite încă patru ani de acţiuni necugetate şi lipsite de etică ale preşedintelui Trump. El reprezintă o ameninţare existenţială pentru ţara noastră şi valorile noastre. Dacă va câştiga un alt mandat, este posibil să nu ne putem recupera niciodată din daune”, scrie Michael Bloomberg în mesajul său, potrivit stirileprotv.ro.

Comunicatul subliniază că Bloomberg îşi va finanţa personal campania electorală şi nu va accepta donaţii, “aşa cum a făcut-o de trei ori când s-a prezentat cu succes la primaria” din New York. El a explicat şi ce îl recomandă în aceasta cursă: ″Miza nu poate fi mai mare. Trebuie să câştigăm aceste alegeri. Şi trebuie să începem să reconstruim America. Cred că setul meu unic de experienţe în afaceri, guvernare şi filantropie îmi va permite să câştig şi să conduc.″

Miliardarul, care a militat atât în Partidul Republica, cât şi în cel Democrat, oferă o opţiune mai moderată alegătorilor democraţi şi se va înfrunta cu candidaţii aripii centriste a partidului, precum fostul vicepreşedinte Joe Biden sau Pete Buttigieg.