Bloomberg, fostul primar al New York-ului, care ia în considerare o candidatură la președinție în 2020, donează 1,8 miliarde de euro universității sale de suflet, Johns Hopkins.

Această donație a fost numită de universitate și de Bloomberg drept cea mai mare contribuție către o instituție academică din istoria Statelor Unite, conform unui comunicat de presa – iar această sumă nu va fi cheltuită fără rost. Săptămâna trecută, Bloomberg a anunțat că se va decide asupra unei candidaturi pentru 2020 până în luna februarie, informație confirmată de un reprezentant al acestuia pentru CNN.. 

Această donație va finanța ajutoarele financiare pentru elevii calificați, dar care au venituri mici și medii, permițând universității să ia pentru totdeauna decizii de admitere pe baza unei „nevoi oarbe” – fără a ține cont de capacitatea solicitantului de a plăti, potrivit comunicatului de presă.

Contribuția elimină, de asemenea, împrumuturile studentului din pachetele de ajutor financiar, înlocuind aceste împrumuturi cu subvenții care nu trebuie rambursate.Schimbarea va ușura povara datoriilor pentru mulți absolvenți și va face campusul mai diversificat din punct de vedere socio-economic, a scris Bloomberg într-un articol de opinie în NY Times, în care își motivează rațiunea din spatele darului făcut și impactul pe care îl va avea acesta. 

„America are succes atunci când recompensăm oamenii pe baza calității muncii lor, nu în funcție de cât de adânc le este buzunarul, a scris acesta, potrivit CNN.com

Îmbunătățirea accesului la colegii și universități de top pentru studenții care nu-și pot permite acest lucru a fost unul dintre unul dintre principalele eforturi filantropice ale Bloomberg. Fundația Bloomberg susține mai multe programe dedicate ajutorării studenților cu venituri mai mari, cu venituri mai mici, care se înscriu și se perfecționează din instituțiile de vârf.

,,Acest lucru schimbă totul pentru noi”, a declarat Ronald J. Daniels, președintele Universității Johns Hopkins, într-un interviu acordat CNN. 

 

Fără sprijinul lui Bloomberg, a fost o „adevărată luptă” pentru ca școala să-și îndeplinească angajamentul de admitere pe baza unei „nevoi oarbe”, a spus Daniels.

Comparativ cu topul celor 10 colegi, Johns Hopkins a avut unul dintre cele mai mici fonduri pentru finanțarea studenților și unul dintre cele mai mici premii bazate pe nevoi, ceea ce face din ce în ce mai dificil pentru familii să-și permită universitatea, potrivit comunicatului de presă.

Excluzând donația pentru Johns Hopkins, Bloomberg a donat 6,4 miliarde de dolari unor cauze filantropice, de la schimbările climatice până la îmbunătățirea sănătății. Universitatea este un beneficiar semnificativ al darului lui Bloomberg, după ce a primit 1,5 miliarde de dolari în anii precedenți pentru a sprijini cercetarea, predarea și ajutorul financiar.

Potențialii adversari din 2020 ar trebui să ia în considerare averea lui Bloomberg, pe care Forbes o estimează a fi de 46 de miliarde de dolari, și dorința lui de a cheltui. Omul de afaceri a contribuit cu peste 110 milioane dolari într-un efort de a elimina controlul republicanilor asupra Casei și Senatului. 

Cheltuielile politice ale lui Bloomberg și apariția sa într-o reclamă televizată la nivel național la începutul acestei luni, în care îi încuraja pe votanți să îi sprijine pe democrați au avut un impact pozitiv asupra imaginii sale în afara New York-ului, unde este bine cunoscut după cele trei mandate de primar.

Bloomberg a pornit în cariera politică după ce a construit imperiul financiar și de informații Blomberg L.P. În articolul său de opinie din NY Times, Blomberg scrie că diploma sa obținută la Johns Hopkins ”a deschis uși care altfel ar fi fost închise și i-au permis să-și trăiască visul american”.

Sursa foto: www.bloomberg.org