Se pregătesc măsuri drastice în Franța în contextul îngrijorărilor generate de noua variantă Omicron, dar și de explozia numărului de infectări din ultimele zile.

Amintim faptul că Franța a ajuns la 50.000 de infectări raportate în doar 24 de ore. În acest context, Executivul francez vrea să evite o altă avalanșă de infectări și anunță restricții de Revelion.

Mai exact, conform Reuters, Franța va anula Revelionul în stradă. Astfel, atât concertele cât și focurile de artificii care au loc în noaptea dintre ani nu vor mai fi organizate de această dată.

Anunțul a fost făcut de premierul Jean Castex. Potrivit acestuia, petrecerile publice mari și focurile de artificii vor fi interzise de Revelion. Totodată, el a venit și cu un set de recomandări pentru populație. El le-a recomandat oamenilor, vaccinați sau nevaccinați să se testeze înainte de participarea la petrecerile de sfârșit de an.

Franța interzice petrecerile de Revelion

În același timp, Guvernul de la Paris mai are în plan și alte măsuri printre care transformarea permisului sanitar într-unul de vaccinare. Cu alte cuvinte, documentul va putea fi eliberat doar pentru cei care se vaccinează.

De asemenea, îngrijorările sunt și mai mari, fiind amplificate de varianta Omicron. Specialiștii din Franța spun că în 2022, noua variantă va deveni dominantă în Hexagon, cum este deja în Marea Britanie, unde a doborât un nou record: peste 93.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Jean Castex, premierul Franței la rândul său a precizat că situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare, iar numărul cazurilor se dublează.

Al cincelea val va face ravagii

„Al cincilea val, Delta, e deja aici, în Franța și în restul Europei. Continuă să ne lovească cu 50.000 de cazuri nou pe zi, chiar dacă vârful valului cinci este aproape. În plus, avem noua variantă Omicron. Se răspândește cu o viteză fulgerătoare în Europa, cu dublarea cazurilor la două-trei zile”, a spus oficialul francez.

De menționat este faptul că aceleași îngrijorări sunt prezente și în Germania, unde numărul infectărilor crește constant de la o zi la alta.

Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătății, la fel ca și oficialii francezi, se așteaptă la un val 5 masiv din mai multe puncte de vedere. Totodată, el a subliniat în cadrul declarațiilor făcute și importanța dozei booster.

„Și eu mă aștept la un al cincilea val masiv. Sunt în contact direct cu colegii din Anglia, atât politic cât și științific. Potrivit lor, ceea ce vedem acum întrece în amploare tot ceea ce am văzut de la începutul pandemiei încoace. Singurul lucru care funcționează rezonabil împotriva unei forme severe de boală în cazul variantei Omicron este doza booster”, a adăugat acesta.