WhatsApp introduce noi funcții pentru utilizatorii Android

WhatsApp aduce o serie de inovații pentru utilizatorii Android. Printre cele mai recente funcții se numără posibilitatea de a previzualiza mesajele fixate în partea superioară. O actualizare prezentă în versiunea beta 2.24.11.12 a aplicației permite utilizatorilor să vizualizeze o miniatură a fișierului media atașat la mesajul fixat. Practic, mesajele fixate pot fi vizualizate fără a fi necesară deschiderea conversației. Anterior, utilizatorii trebuiau să selecteze manual mesajul fixat pentru a vedea conținutul acestuia.

Platforma de comunicare a anunțat și alte funcții noi care generează un mare interes în cadrul comunității, conform tecnoandroid.it. Printre acestea se numără posibilitatea de a crea evenimente direct în cadrul grupurilor. Inițial, această funcționalitate fusese disponibilă doar pentru cei care aparțin unei comunități. Această actualizare este însoțită, de asemenea, de introducerea răspunsurilor la anunțurile de grup.

Alte caracteristici testate în versiunea beta includ posibilitatea de a reacționa rapid la conținutul conversațiilor prin intermediul emoji.

În plus față de inovațiile menționate, WhatsApp a dezvăluit că lucrează la alte opțiuni pentru utilizatori care ar putea fi introduse în viitor. Printre acestea se numără gestionarea canalelor direct de pe dispozitivele conectate și stickere animate noi, menite să îmbogățească și mai mult conversațiile.

Meta vrea să îmbunătățească securitatea și confidențialitatea în conversațiile de grup

Echipa WhatsApp își propune să ofere tuturor utilizatorilor o experiență de comunicare unică. Astfel, aceștia lucrează constant la îmbunătățirea detaliilor și la introducerea de noi funcționalități.

Recent, WhatsApp a acordat o atenție deosebită comunităților și grupurilor de comunicare. Noua funcție este dedicată acestora și promite o gestionare mai inteligentă și intuitivă a conversațiilor.

Meta își propune să îmbunătățească securitatea și confidențialitatea în cadrul conversațiilor de grup. De acum înainte, administratorii de comunități vor putea ascunde anumite grupuri de la anumiți membri.

Însă această nouă funcție nu le conferă administratorilor puteri absolute. Aceștia vor putea în continuare să adauge sau să elimine membri numai din comunitățile în care sunt activi, nu și din grupurile ascunse în care nu fac parte.

Pe lângă această actualizare, WhatsApp planifică să introducă o funcție menită să simplifice comunicarea în grupuri. În curând, administratorii vor putea crea evenimente direct în cadrul conversațiilor. Mai multe puteți citi aici.