O nouă funcție WhatsApp va permite partajarea fără fir a fișierelor

WhatsApp dezvoltă o funcție care va permite utilizatorilor să partajeze fișiere fără fir între dispozitive aflate în imediata apropiere. Informațiile sugerează că această funcție este în curs de dezvoltare atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru cei de iPhone.

Noul aspect din WhatsApp va permite suportul pentru fișiere de până la 2GB. În prezent, într-o fază de testare internă. Se pare că această metodă de partajare a fișierelor va oferi beneficii semnificative privind transferul de fișiere între dispozitive Android și iPhone.

Pentru alte dispozitive, cum ar fi telefoanele Android care utilizează Quick Share sau iPhone-urile care se bazează pe AirDrop, metodele native de partajare a fișierelor rămân mai facile și mai rapide de utilizat. În ultimul timp, Quick Share pentru Android a fost integrat cu Nearby Share, îmbunătățind astfel experiența utilizatorului.

Această funcție WhatsApp se află încă în proces de dezvoltare. Cu toate acestea, se anticipează că va fi implementată pentru utilizatori în cursul acestui an. Această adiție are potențialul de a îmbunătăți semnificativ capacitățile de partajare a fișierelor între diferite tipuri de smartphone-uri, cu accent special pe dispozitivele Android și iPhone.

WhatsApp
WhatsApp, conversații; SURSA FOTO: Dreamstime

Conversațiile pe WhatsApp pot deveni mai amuzante

Amintim că recent, WhatsApp a adăugat o funcție nouă. Aceasta permite utilizatorilor să aducă o notă suplimentară de distracție în conversațiile lor. Mai exact, acum au posibilitatea să reîmprospăteze o glumă de grup sau să trimită un meme potrivit momentului prin transformarea rapidă și creativă a propriilor fotografii în stickere.

WhatsApp a introdus pentru prima dată funcția de stickere în 2018. Inițial, a lansat propriile sale stickere înainte de a adăuga capacitatea de a salva stickerele de la alți utilizatori.

Cu toate acestea, până în prezent, utilizatorii trebuiau să utilizeze alte aplicații pentru a-și crea propriile stickere. În prezent, WhatsApp oferă o funcție nouă care le permite să creeze stickere direct în interiorul aplicației.

Pentru a crea un sticker dintr-o imagine, utilizatorii trebuie doar să deschidă aplicația WhatsApp pe iPhone și să acceseze conversația în care doresc să trimită stickerul. Apoi, trebuie să apese pe pictograma din dreapta căsuței de text pentru a crea un sticker. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.