WhatsApp are o nouă funcționalitate

WhatsApp va adăuga filtrelor pentru a ajuta utilizatorii să acceseze mesajele mai rapid, o funcționalitate similară cu cea deja existentă de mulți ani în Gmail.

Vor fi disponibile trei tipuri de filtre în WhatsApp:

  • „Toate”
  • „Necitite”
  • și „Grupuri”

Aceste filtre vor fi pentru a afișa toate mesajele, doar cele necitite sau doar cele care provin din grupuri de discuții.

Filtrul „Toate” nu introduce nicio schimbare semnificativă, deoarece va afișa mesajele în același mod ca și până acum.

În schimb, filtrul „Necitite” va avea o utilitate limitată. Discuțiile cu mesaje noi sunt deja afișate în partea de sus a listei.

Cel mai util dintre toate este filtrul „Grupuri”, care va afișa exclusiv grupurile de discuții și va ascunde celelalte conversații. Totuși, ar fi fost benefic și un filtru cu funcționalitate inversă – să afișeze doar conversațiile individuale, ascunzând grupurile de discuții.

Conform investigațiilor făcute de WABetainfo în codul aplicației de Android, se pare că WhatsApp pregătește și alte filtre care vor oferi utilizatorilor un control îmbunătățit asupra mesajelor.

Implementarea noii funcționalități a început deja. Ea va fi accesibilă tuturor celor peste două miliarde de utilizatori în decursul următoarelor două săptămâni.

WhatsApp
SURSA FOTO: Unsplash.com

Utilizatorii vor avea mai mult control asupra actualizărilor de stare

Detaliile au fost descoperite de cei de la WABetaInfo, care au reușit să descopere noile detalii în cea mai recentă versiune beta a aplicației, versiunea 2.24.9.16, care a fost lansată în Google Play Store.

Noua și viitoarea funcție le va permite utilizatorilor să trimită un ping privat contactelor într-o actualizare de stare.

Atunci când utilizatorul este menționat, acesta va fi notificat automat pentru a verifica actualizarea de stare.

Acest lucru ar trebui să fie grozav dacă doriți să mențineți anumite persoane mai implicate în informațiile pe care le împărtășiți.

Actualizarea de stare nu va indica publicului cine este trimis. Notificările vor fi trimise în mod privat doar celor menționați.

Pe lângă această funcție ingenioasă, se pare că WhatsApp va introduce o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să dezactiveze și actualizările de stare ale utilizatorilor.

Dacă doriți să participați la versiunea beta a WhatsApp, vă puteți înscrie oricând prin intermediul Google Play Store.