Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, vorbeşte despre o reformă care ar scoate milioane de români din sărăcie. “Este soluţia optimă”, afirmă oficialul.

Zero Taxe pe Salariul Minim

Este vorba despre o simplă reformă liberală care ar genera prosperitate prin activarea forţei de muncă din România: Zero Taxe pe Salariul Minim, scrie ministrul într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

El spune că ţara noastră este campioana Europei la sărăcia în muncă, astfel că nu trebuie să ne mire românii plecaţi la muncă peste hotare sau miile de tineri în şomaj. “Cum să nu avem de ani de zile o cumplită criză a forței de muncă?”, se întreabă, retoric, ministrul Economiei.

Românii ar putea beneficia de măsura “Zero Taxe pe Salariul Minim” automat, fără cerere, fară criterii arbitrare sau alte decizii subiective, explică Claudiu Năsui: “Totul s-ar întâmpla automat odată cu fiecare salariu primit”.

Postarea integrală a ministrului Economiei

“România nu este săracă, România este sărăcită.

Suntem campionii Europei la sărăcia în muncă. Cum să nu plece românii la muncă în străinătate? Cum să nu avem o mulțime de tineri în șomaj? Cum să nu avem de ani de zile o cumplită criză a forței de muncă?

Zero Taxe pe Salariul Minim este o reformă economică liberală care scoate milioane de români din sărăcie și generează prosperitate prin activarea forței de muncă.

De Zero Taxe pe Salariul Minim ar beneficia automat, fără cerere, preselecție sau alte birocrații inutile, toți cei care primesc un salariu. Fără selecții politice, fără criterii arbitrare și alte decizii subiective. Totul s-ar întâmpla automat odată cu fiecare salariu primit.

Despre de ce Zero Taxe pe Salariul Minim este soluția optimă am vorbit la conferința “Impactul economic al pandemiei asupra HORECA, criza de personal și soluțiile propuse de industriei”, organizată de HORA.”

Sursă foto: Dreamstime