Schimbare de ultim moment la ANAF! Klaus Iohannis tocmai a semnat decretul

Astfel, este vizată dezvoltarea sistemului informatic propriu al ANAF, prin intermediul căruia să se gestioneze popririle şi activităţile aferente de stingere a acestora şi transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor Directivei (UE)2018/822 privind schimbul automat obligatoriu de informaţii în domeniul fiscal cu privire la modalităţile transfrontaliere.

„În cazul în care există mai mulţi intermediari, obligaţia de raportare a informaţiilor cu privire la aranjamentul transfrontalier care face obiectul raportării revine tuturor intermediarilor implicaţi în acelaşi aranjament transfrontalier care face obiectul raportării.

Oricare dintre intermediarii implicaţi în acelaşi aranjament transfrontalier care face obiectul raportării poate fi exonerat de la obligaţia de raportare a informaţiilor prevăzute la alin. (19) către A.N.A.F. dacă deţine dovezi concludente, din care să rezulte dincolo de orice dubiu, că informaţiile 2 prevăzute la alin. (19) au fost deja raportate către A.N.A.F. sau către autoritatea competentă dintr-un alt stat membru de un alt intermediar”, este scris legea promulgată de Klaus Iohannis, conform informațiilor transmise de Administrația Prezidențială.

Ce alte legi au fost promulgate?

De asemenea, printre legile promulgate recent de către președinte se numără și Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 217/2020 pentru modificarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă vizează stabilirea sediului IGSU.

Totodată, Klaus Iohannis a promulgat şi Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 216/2020 privind prorogarea unui termen, Legea pentru completarea art. 66 din Legea îmbunătăţirilor funciare nr.138/2004, Legea privind aprobarea OUG nr. 180/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, a OUG nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale.

Potrivit Administrației Prezidențiale, preşedintele a semnat și decretele pentru promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, a Legii pentru aprobarea OUG nr. 209/2020 privind modificarea art. IV alin. (6) din OUG nr. 180/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, a OUG nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul sănătăţii cauzate de evoluţia răspândirii infecţiilor determinate de virusul SARS-CoV-2 şi a Legii privind aprobarea OUG nr. 217/2020 pentru modificarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea