Sorin Blejnar primește o grea lovitură în pușcărie: testele au arătat că fostul demnitar a fost infectat cu noul coronavirus.

Blaejnar a fost condamnat definitiv în 2019 la cinci ani de închisoare cu executare, pentru infracțiunea de trafic de influență.

Sorin Blejnar primește o grea lovitură în pușcărie. A fost testat pozitiv

Sorin Blejnar, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a trecut printr-un moment de cotitură, în închisoare, unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru trafic de influență.

Blejnar a fost internat la Spitalul Penitenciar Jilava după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Sorin Blejnar se află închis încă din mai 2019 , când a fost condamnat definitiv, de magistrații Curții de Apel București, într-un dosar de trafic de influență instrumentat de DNA.

Fostul șef al ANAF a fost acuzat că, cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul instituției pe care o conducea, a acceptat din partea unui om de afaceri, un procent de 20 la sută din valoarea unor contracte.

În virtutea acestei înțelegeri, Blejnar ar fi încasat 12.513.894 lei, sumă pentru recuperarea căreia instanța i-a și pus, de altfel, sechestru pe avere, conform gandul.ro.

A fost plasat în carantină suplimentară

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), înainte de Paște, deținutul, care era încarcerat la Penitenciarul Jilava, a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Imediat, fostul șef al ANAF a fost scos din celulă și transferat, de urgență, la Spitalul Penitenciar Jilava unde a rămas internat.

După ce testele au indicat faptul că Blejnar a devenit negativ la COVID-19, acesta a fost mutat, conform protocolului medical din sistemul penitenciar, la închisoarea suport COVID de la Ploiești, unde persoanele care au avut virusul rămân, timp de două săptămâni, într-o carantină suplimentară.

Andreea Blejnar, fosta soție a condamnatului, care îi reprezintă interesele, în continuare, în calitate de avocat, a declarat că Sorin Blejnar a fost depistat pozitiv în data de 8 aprilie, iar la data de 16 aprilie acesta a testat din nou și declarat negativ, arată sursa citată.

Avocatul Andreea Blejnar a menționat că, pe parcursul întregii perioade, fostul șef al ANAF a fost asimptomatic.

Sursă foto: Dreamstime.