Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a primit, după 7 ani în care s-a tot judecat, o veste de ultim moment. El a fost achitat de ÎCCJ, luni, în dosarul Motorina. Blejnar fusese condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Blejnar a fost achitat și pentru acuzația de evaziune fiscală și pentru cea de constituire a unui grup infracțional organizat.

“În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c) Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, prevăzută de art.26 Cod penal din 1969, raportat la art.9 alin.(1) lit.a), b) şi c) şi alin.(3) din Legea nr.241/2005 (în varianta de reglementare anterioară modificărilor aduse prin Legea nr.50/2013), cu aplicarea art.5 Cod penal.

În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c) Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii), prevăzută de art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.39/2003, cu aplicarea art.5 Cod penal”, se arată în hotărârea instanței.

Alături de fostul șef al ANAF au fost condamnați soții Radu și Diana Nemeș (9 ani de închisoare, respectiv 5 ani), fostul șef al vămilor, Viorel Comăniță (5 ani de închisoare) și alți ofițeri din MAI și DGIPI.