Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara la Antena 3 că nu exclude un proiect de lege prin care alegerile parlamentare vor fi amânate.

Ciolacu a vorbit depre ”mai mulți colegi din Parlament” care au cerut deja asta, dar a precizat că PSD este minoritar în acest moment în Legislativ și nu poate garanta că o astfel de inițativă legislativă va fi și adoptată.

”Alegerile nu se pot organiza”

”Nu, alegerile nu se pot organiza, dar pe ei nu-i interesează altceva. Cum să ieși, tu, președinte al României în conferință de presă, când ai cel mai mare număr de cazuri să ataci PSD, de 17 ori să ataci PSD-ul, iar la final să le spui oamenilor să aibă grijă și cu pandemia.

După părerea mea oamenii vor avea lehamite și cred că numărul de cazuri va fi din ce în ce mai mare. Vom trece de 2500 de cazuri, spre 3000 de cazuri pe zi.

Este clar că nu pot fi organizate alegeri, dar ei vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile.

Dacă CCR-ul va da că este constituțional și n-au de ales că tocmai au zis că Parlamentul decide.

”Ei vor ataca la CCR”

Ei, totuși, vor ataca la CCR, iar președintele va retrimite la Parlament, în așa fel încât să se ajungă în data de 6 decembrie. Au tot planul făcut, toate au fost pregătite pentru ei.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

În plus, Ciolacu s-a declarat revoltat de neregulile dezvăluite în ultimele zile de mass media cu privire la alegerile locale și a anunțat că PSD a sesizat deja OSCE și Comisia Europeană cu privire la gravele acuzații legate de fraudarea procesului electoral.

Președintele PSD a precizat că candidatul partidului pentru Primăria Generală, Gabriela Firea, va lua decizia cu privire la solicitarea de a fi anulate alegerile la București, iar partidul o va susține.