Marcel Ciolacu nu prezintă simptome cunoscute ale coronavirusului dar a decis că trebuie să se autoizoleze până vine rezultatul testului pe care l-a făcut miercuri dimineața.

Liderul social-democraților a fost prezent la un eveniment electoral acolo unde au participat trei lideri PSD din Sălaj care ulterior s-au descoperit a fi pozitivi pentru coronavirus. Alături de Ciolacu s-au aflat și Vasile Dîncu și Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Înainte cu o zi de alegerile locale, președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a aflat că are coronavirus. În ziua alegerilor locale, mai mulți colegi cu care acesta a intrat în contact au făcut testul pentru a depista dacă s-au contaminat.

În urma testului, Sergiu Panie, vicepreşedintele PSD Zalău, Florin Florian, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean și Ioan Miclea, directorul societății Citadin Zalău au fost internați la spital.

Paul Stănescu intră si el în izolare

Secretarul general al Partidului Social-Democrat, Paul Stănescu, a făcut și el testul pentru coronavirus și a intrat și el în izolare până la aflarea rezultatului.

„Ne ducem să ne facem testul, după ce vine rezultatul, vorbim”, a precizat Ciolacu, în timp ce pleca, împreună cu Paul Stănescu, de la sediul central al PSD.

Ce spune Sorin Grindeanu despre Marcel Ciolacu

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că Marcel Ciolacu va urma toate procedurile legale şi se va testa în cazul în care a fost contact direct cu cei trei lideri social-democraţi de la Sălaj despre care există informaţii că sunt infectaţi cu noul coronavirus.

„Am văzut de dimineaţă ştirile dumneavoastră, eu nu am fost la Sălaj, deci nu sunt contact. În mod sigur domnul Marcel Ciolacu, dacă a avut contact cu cei de acolo, se va testa şi va urma toate procedurile legale”, a spus Grindeanu la sediul central al PSD, întrebat dacă există cazuri de coronavirus în interiorul partidului.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei