Surse guvernamentale au declarat pentru știrile PRO TV că masca de protecție ar urma să nu mai fie obligatorie pe plajă începând cu data de 1 iunie. De menționat este faptul că, Guvernul urmează să discute joi într-o primă ședință interministerială, cu participarea de miniștri și secretar de stat, primele măsuri de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

În acest context, principala discuție se poartă pe subiectul purtării de mască la plajă, care a fost obligatorie în sezonul estival din 2020. Potrivit surselor citate, aceeași măsură de relaxare ar urma să fie luată și în localitățile cu o rată mică de infectare.

Totuși, românii care vor merge la mare de Paști, sau de 1 mai, vor fi obligați să poarte masca în continuare.

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe litoral

De menționat este faptul că, noua măsură este valabilă strict pentru litora, nu și pentru alte locuri precum ștranduri, sau parcuri. Premierul Florin Cîțu a oferit o serie de declarații în acest context.

Potrivit acestuia, restricțiile nu vor fi relaxate complet de la 1 iunie, însă pasul făcut de Guvern va fi unul destul de mare, care trebuie pregătit din timp. El a mai adăugat că totul depinde de modul în care campania de vaccinare se va desfăușura în continuare și susține că dacă oamenii își doresc reîntoarcerea la normalitate, vor fi nevoiți să se vaccineze.

”Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a declarat Florin Cîţu.

De menționat este faptul că, masca de protecție a devenit obligatorie pe plaja începând cu data de 1 august. Persoanele cu vârsta de peste 5 ani au fost nevoite să o poarte, însă de la 1 iunie, acest lucru s-ar putea schimba, după cum spun sursele citate.